8.4 C
Craiova
joi, 12 decembrie, 2024
Știri de ultima orăEducatieȘase școli din Dolj, zero promovați la simularea bacului

Șase școli din Dolj, zero promovați la simularea bacului

Inspectorii școlari au anunțat că vor intra în monitorizare toate liceele care au avut rezultate slabe la simularea examenului de bacalaureat (Foto: Claudiu Tudor)
Inspectorii școlari au anunțat că vor intra în monitorizare toate liceele care au avut rezultate slabe la simularea examenului de bacalaureat (Foto: Claudiu Tudor)

Inspectoratul Școlar Județean Dolj a făcut ieri publice rezultatele simulării examenului de bacalaureat, susținută atât de elevii de clasa a XI-a, cât și cei de clasa a XII-a. Evaluările au arătat faptul că în prezent, la clasa a XII-a, procentul de promovabilitate este de 39,49%, iar la clasa a XI-a este de 37,95%. Nu a fost înregistrată nici o medie de 10, ci doar note de 10 la disciplinele de examen. În plus, la șase unități școlare, nici un elev nu a reușit să obțină media minimă de promovare.
Cele mai bune rezultate la simularea examenului național de bacalaureat au fost obținute de colegiile centrale. „Colegiul Național „Frații Buzești“ este pe primul loc, cu promovabilitatea de 89,74%, urmat de Colegiul Național ”Elena Cuza”, cu 81,15%, iar pe locul al III-lea este Colegiul Național Carol I, cu 80%“, a precizat inspectorul școlar Lavinia Craioveanu. Tot la aceste unități școlare s-au obținut 60 din cele 104 note de 10 la disciplinele de examen. Printre liceele cu note de zece se numără și Colegiul Național „Ștefan Velovan“, Liceul Tehnologic „Dimitrie Filișanu“ din Filiași, Liceul Tehnologic Adventist, Liceul Teoretic „Henri Coandă“, Liceul Teoretic Amărăștii de Jos, Liceul Tehnologic „Constantin Nicolaescu-Plopșor“ Plenița, Liceul Teoretic „Adrian Păunescu“ Bârca, Liceul Teoretic „Independența“ Calafat, Liceul Teoretic „Tudor Arghezi“, Colegiul Național „Nicolae Titulescu“, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul“ Băilești, Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu“ Dăbuleni, Liceul de Arte „Marin Sorescu“. Cu toate acestea, per ansamblu, procentul de promovabilitate este 39,49% pentru clasa a XII-a. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dolj susține însă că în comparație cu anul trecut s-a înregistrat o creștere a procentului de promovabilitate.
„Promovabilitatea este cu 3% mai mare decât anul trecut. La limba română, note peste 5 au obținut 67,24% din elevii care au participat. La cea de a doua probă, care a fost Matematică sau Istorie, promovabilitatea este de 53,62%, iar la ultima probă au fost declarați reușiți 56,57%. Nu a fost nici o medie de 10, dar au fost note de 10. La clasa a XI-a au fost 21 de note de zece, iar la clasa a XII-a au fost 83 de note. Îi felicit pe elevi și le doresc succes la examen“, a spus inspectorul școlar general.

Trei școli din județ și trei din Craiova au zero promovați

La polul opus se află unitățile școlare la care nici un elev nu a reușit să obțină minimum media 6 pentru promovare. Astfel de rezultate au fost înregistrate atât în județ, cât și în Craiova. „Din păcate, sunt și unități la care nici un elev nu a obținut o medie de 6. Este vorba de Liceul Tehnologic «Constantin Ianculescu» din Cârcea, Liceul Tehnologic «Ionete Aurelian» Malu Mare, Liceul Tehnologic «Ștefan Anghel» Băilești, Liceul tehnologic Special «Bethoveen», Liceul tehnologic «George Bibescu», Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate din Craiova. Sunt mai multe școli cu zero promovați decât anul trecut. Având în vedere rezultatele obținute la această simulare, vom întocmi un grafic al inspecțiilor care se vor derula în perioada imediat următoare. La fel am procedat și după simularea la Evaluarea Națională, unde am inclus în inspecție tematică 23 de școli“, a declarat inspectorul școlar general, Lavinia Craioveanu. În monitorizare vor intra și școlile cu procente de promovabilitate sub 10%. În această situație se află Colegiul „Ștefan Odobleja“, cu un singur elev promovat din 97 de elevi prezenți, Colegiul de Industrie Alimentară, tot cu un elev promovat, Liceul „Matei Basarab“ din Craiova – cu doi promovați, Liceul „Charles Laugier“ – cu patru elevi promovați, Liceul Teoretic Bechet și Liceul Tehnologic „Ștefan Milcu“ din Calafat, dar și Colegiul Tehnic de Arte și Meserii „Constantin Brâncuși“ din Craiova. Potrivit conducerii ISJ Dolj, la aceste unități se va verifica frecvența elevilor, modul în care s-a realizat proiectarea didactică, cum s-a parcurs materia, dacă există grafice de pregătire suplimentară și dacă elevii participă la aceste ore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS