16.8 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024

Diverse

Copiii sint asteptati in unitatile de jandarmi

Portile tuturor marilor unitati de jandarmi din tara se vor deschide astazi, pentru a-i primi pe copii in cadrul unei manifestari organizate de Jandarmeria Romana impreuna cu Inspectoratele Scolare Judetene. La Comandamentul de Jandarmi Judetean Mehedinti vor fi prezentate tehnica auto, armamentul din dotare, drapelul de lupta al unitatii, se va desfasura un execitiu demonstrativ cu jandarmi angajati pe baza de contract, cu ciinii de serviciu si vor putea fi vizitate biroul comandantului , precum si celelalte incaperi ale unitatii. (D.L.)

Uite bomba, nu e bomba

O alarma falsa a pus pe jar conducerea Scolii nr. 39 din Craiova ieri dupa-amiaza, dupa ce un necunoscut a anuntat ca a pus o bomba in cladire. Printr-un telefon anonim primit la secretariatul institutiei, o voce guturala a amenintat ca deflagratia va arunca in aer localul. Echipa de pirotehnisti a Inspectoratului Judetean de Politie Dolj a sosit imediat la fata locului, dar nici urma de bomba. Politistii il cauta pe autorul glumei.

(R.G.)

A fost gasit spinzurat de un copac

Stefan Chelea, in virsta 32 de ani, a fost gasit spinzurat de un copac, intr-un zavoi de pe malul riului Blahnita, in apropiere de Carbunesti. Cadavrul tinarului a fost descoperit pe 26 martie, de catre Nicolae Dodoaca, localnic, care a anuntat imediat politia. In urma cercetarilor, s-a stabilit ca Stefan Chelea, cunoscut cu afectiuni psihice, era cautat de mai multi ani in judetul Constanta, unde rudele il dadusera disparut. Asupra tinarului nu au fost gasite nici un fel de documente, cadavrul neprezentind urme de violenta.

(E.M.)

Fostul director al ROMAG PROD – cercetat de politie

Cadrele Biroului pentru combaterea fraudelor vamale si contrabandei au descoperit, in urma unui control efectuat la societatea CLAUR SRL din Drobeta Turnu Severin, ca aceasta comercializa bijuterii din aur, provenite din amanetare, pentru care nu existau insa documente de provenienta. Administratorul societatii este Ghita Constantin, fost director al ROMAG Prod Drobeta Turnu Severin. In urma verificarilor, citeva zeci de grame de aur au fost ridicate in vederea confiscarii, fiind aplicata si o sanctiune contraventionala.

(F.L.)

Doi hoti de masini au fost prinsi

Politistii de frontiera din sectorul Orsova, care efectuau serviciul in zona localitatii Eselnita, au observat pe 26 martie un autoturism Dacia 1300 parcat pe o strada laturalnica. Atentia oamenilor legii a fost atrasa de aspectul acestuia: portbagajul fortat, nu avea numere de inmatriculare si avea pe caroserie un praf de culoare alba. A fost declansata o actiune specifica si in cooperare cu Politia Orsova s-a reusit retinerea lui Remus Alexandru Boris, de 18 ani, din Drobeta Turnu Severin, si a lui Gheorghe Balica, de 18 ani, din Simian, ambii recidivisti. Cei doi au sustras autoturismul lui Mircea Guta, din Drobeta Turnu Severin, si au plecat spre Baile Herculane. Neavind permis de conducere, ei au avariat autoturismul si l-au abandonat, nu inainte de a incerca sa acopere urmele cu un praf de culoare alba. Politistii continua cercetarile in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a celor doi.

(F.L.)

Trei prostituate sanctionate contraventional

Politistii severineni le-au depistat pe M.A., de 16 ani, Ana Maria Cretu, de 24 de ani, ambele din Drobeta Turnu Severin, si pe Geanina Ionela Brezoi, de 24 de ani, din Husnicioara, care acostau cetateni in zona Alunis din municipiu, in scopul de a intretine raporturi sexuale. Cele trei tinere au fost sanctionate contraventional, potrivit Legii 61/1991.

(F.L.)

Trimisi in judecata pentru braconaj

Ionel Ceolsinescu, de 33 de ani, din comuna Dirvari, si Eugen Bochizu, de 40 de ani, din Drobeta Turnu Severin, sint cercetati de cadrele Politia Cujmir pentru savirsirea infractiunii de braconaj. In seara de 23 februarie, cei doi au vinat un iepure pe frontul de vinatoare Cujmir. Politistii au propus trimiterea lor in judecata.

(F.L.)

Consilierii locali din Tirgu Jiu platesc 200 de milioane de lei pentru o parcare

Municipalitatea din Tirgu Jiu va scoate 200 de milioane de lei din bugetul local pentru a cumpara un teren pe care functioneaza parcarea Consiliului Judetean Gorj. Terenul are o suprafata de 210 metri patrati si este in proprietatea lui Constantin Calugaru din Tirgu Jiu, in urma unei sentinte civile din 15.03.2001, ramase definitiva. Proprietarul a cerut initial 1.800.000 de lei pe metru patrat, dar o comisie de expertiza a decis ca pretul real este de 1.046.225 de lei. Consilierii locali ai municipiului Tirgu Jiu au fost destul de nemultumiti ca banii vor fi scosi din bugetul local si nu din cel judetean, desi de parcare se folosesc angajatii consiliului judetean. Prin urmare, alesii locali au pus drept conditie ca parcarea sa functioneze cu abonament pentru recuperarea investitiei. „Nu putem sa nu cumparam terenul pentru ca omul e proprietar pe el si ne trezim ca-l vinde si construieste careva o casa in fata consiliului judetean“, a declarat viceprimarul Gabriel Sanda.

(C.C.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS