34 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024

Scurte stiri

Tenis de cimp

Ilie Cojan vs… Guillermo Vilas

La Open Romania, meciul demonstrativ dintre Ilie Nastase si Guillermo Vilas a fost precedat de o incalzire preliminara a celor doi.

Sparring partneri? Cristian Tudor Popescu si Ilie Cojan! Ilie Cojan a spus: „Nu a fost nimic programat, ci o pura intimplare. Pentru mine insa, timpul petrecut pe teren alaturi de cel mai mare tenisman al Americii de Sud – care, evident, m-a invins – reprezinta ceva unic, aproape un vis“.

CM de caiac-canoe

Inca o medalie de argint pentru Romania

Echipajul masculin roman de caiac-patru, format din Vasile Curuzan, Marian Baban, Alexandru Ceausu si Romica Serban, a cistigat duminica medalia de argint in finala pe distanta de 200 de metri din cadrul Campionatelor Mondiale de caiac-canoe, cu timpul de 31 de secunde si 168 de miimi. Sportivii romani au fost devansati de echipajul Ucrainei, locul al treilea fiind ocupat de Spania. Silviu Simiocencu, Florin Popescu, Mitica Pricop si Petre Condrat au ocupat locul al patrulea in finala de canoe-patru pe distanta de 200 de metri. Pe primele trei pozitii s-au clasat echipajele din Rusia, Ungaria si Cehia. Echipajul feminin de caiac-doi, format din Florica Vulpes si Lidia Rusanescu, s-a clasat pe locul al saselea in finala probei de 200 metri, dupa ce a fost cronometrat cu timpul de 40 de secunde si 291 de miimi. Primele trei locuri au fost ocupate de Ungaria, Spania si Polonia.

Valentina Petcu, Florica Vulpes, Lidia Rusanescu si Lavinia Rusanescu au ocupat locul al saptelea in proba de caiac-patru, 200 de metri. Romancele au fost intrecute de echipajele din Spania si Polonia.

CM de judo

Gabriel Munteanu a pierdut medalia de bronz

Sportivul roman Gabriel Munteanu a ratat duminica obtinerea medaliei de bronz la categoria open, din cadrul Campionatelor Mondiale de judo, dupa ce a fost invins in finala pentru locul al treilea, de Movlu Miraliyev, din Azerbaidjan, prin waza-ari. In recalificari, Munteanu s-a impus, prin yuko, in fata brazilianului Daniel Hernandes. Titlul mondial la categoria open a fost cistigat de japonezul Keiji Suzuki, care l-a invins, prin ippon, pe Indre Pertelson, din Estonia. La categoria 48 de kilograme, Alina Dumitru a fost invinsa, in recalificari, prin ippon, de Nese Sansay, din Turcia. Titlul mondial al categoriei a fost obtinut de japoneza Ryoko Tamura, care s-a impus, prin waza-ari, in fata sportivei franceze Frederique Jossinet.

Volei (m), Divizia B

Dan Pascu asteapta colaborarea cu LNT

Dupa ce s-a inscris in liga secunda si a incaput pe mina tehnicianului Dan Pascu, echipa de volei masculin a Universitatii si-a inceput pregatirile pentru noul sezon, care va debuta pe 18 octombrie. Deocamdata, situatia nu sta tocmai pe roze, antrenorul craiovean avind la dispozitie in aceasta perioada doar opt sportivi, dintre care numai doi sint din vechea garda, Prodana si Mitru, restul, studenti la Facultatea de Sport, fiind fosti jucatori care, de citiva ani, nu au mai avut contact cu voleiul de performanta. „Este foarte greu sa-i aduci pe toti la acelasi nivel tehnic si fizic, mai ales ca ei nu au mai jucat de mult timp. Pentru aceasta ar fi nevoie de doua – trei luni, dar cum noi nu avem la dispozitie decit o luna, sintem nevoiti sa grabim putin lucrurile“, a precizat Dan Pascu. Tehnicianul oltean a afirmat insa ca este multumit de felul cum s-au comportat elevii sai pina acum, dar asteapta sa se incheie si contractul de colaborare cu Liceul „Nicolae Titulescu“ (LNT), pentru echipa de juniori a institutiei de invatamint, astfel incit lotul Universitatii sa fie complet. „Aceasta colaborare ar fi benefica pentru ambele parti, pentru ca juniorii, pe linga ajutorul pe care ni-l vor da, vor capata si un plus de experienta care le va prinde bine pe viitor“, a incheiat antrenorul Universitatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS