34 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024

Scurte stiri

Facilitati pentru comerciantii din Rovinari

Primaria din Rovinari va acorda facilitati tuturor comerciantilor care vor participa la tirgul saptaminal organizat in fiecare duminica in localitate. Tirgul se intinde pe o suprafata de patru hectare si toti agentii economici, persoane fizice si juridice, care doresc sa concesioneze terenuri in zona vor beneficia de reducerea taxei de piata, precum si de inlesniri la obtinerea de autorizatii.

Sindicalistii din invatamintul mehedintean vor protesta la Bucuresti

Membrii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamint(FSLI) Mehedinti vor participa la o actiune de protest care se va desfasura la Bucuresti. Ei acuza conducerea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului ca nu a solutionat revendicarile inaintate cu prilejul ultimelor proteste, care au avut loc la jumatatea lunii trecute. „Avind in vedere ca revendicarile noastre nu au gasit rezolvare, am hotarit ca pe 13 noiembrie, la ora 11.00, sa protestam in Capitala, cu participarea salariatilor membri de sindicat. Mitingul va fi urmat de un mars pina in fata parlamentului, pentru ca acolo se discuta Legea bugetului, iar procentul din PIB acordat invatamintului este unul dintre cele mai mici din Europa“, a spus profesor Mihai Dima, liderul FSLI Mehedinti.

Femeile Ortodoxe vor la Centrul de Consiliere Antidrog

Societatea Ortodoxa Nationala a Femeilor Romane (SONFR) Craiova se judeca de sase ani pentru cladirea in care functioneaza Oficiul Judetean de Cadastru, Geodezie si Cartografie (OJCGC)Dolj. Procesul cu OJCGC Dolj este in faza apelului si se afla acum pe rolul Tribunalului Dolj. In aceeasi cladire mai functioneaza, insa, si alte institutii – Agentia Domeniilor Statului, periodicul Ratiunea, atelierele Muzeului Olteniei si Centrul Judetean de Prevenire si Consiliere Antidrog – care ar trebui sa-si gaseasca noi sedii, in cazul in care cladirea va fi atribuita de instanta SONFR Craiova.

Motorina va fi subventionata

Comisia pentru agricultura a propus spre aprobare la Camera Deputatilor un proiect legislativ prin care acordarea subventiei de 3.600 lei/litru de motorina sa fie eliminata. Subventia pentru motorina a facut obiectul HG109/2003 si a fost mentinuta de Camera Deputatilor in proiectul legislativ supus dezbaterii. Deputatii au respins propunerea de renuntare la subventia pentru motorina cu 97 de voturi impotriva, 36 pentru si doua abtineri. Daca proiectul legislativ va trece de ambele Camere, motorina va fi subventionata pentru campaniile agricole din 2003 si 2004.

„Mesajul meu antidrog“

Centrul Judetean de Prevenire si Consiliere Antidrog Dolj a lansat joi concursul cu tema „Mesajul meu antidrog“. Competitia, destinata tuturor categoriilor de virsta, se va desfasura pina pe 31 mai 2004 si cuprinde mai multe sectiuni – fotografie, pictura, postere, clipuri sociale, filme documentare, videoclipuri muzicale – in care doritorii isi pot exprima intr-un mod cit mai original mesajul privind urmarile nefaste ale consumului de droguri. „La sfirsitul perioadei mentionate, toate lucrarile vor fi reunite intr-o expozitie locala, cele mai bune trei lucrari de la fiecare sectiune urmind sa participe la faza nationala a concursului, care va avea loc in preajma Zilei Internationale de Lupta impotriva Drogurilor – 26 iunie 2004“, a mentionat coordonatorul Centrului Antidrog Dolj, dr. Narcisa Dinica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS