34 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024

Scurte stiri

Sergentul a lovit cu masina un barbat

Un sergent angajat al UM 01043 Craiova este cercetat pentru vatamare corporala grava din culpa, dupa ce a lovit cu masina un pieton. Aflat la volanul autoturismului Dacia 1310 proprietate personala, militarul angajat Adrian Ciciu, din comuna doljeana Scaiesti, a produs un grav accident de circulatie, joi seara, pe raza comunei Cotofenii din Dos. Masina sergentului l-a acrosat pe Mihai Juga, din localitate, care se deplasa pe partea carosabila a soselei, chiar pe axul drumului, asteptind sa treaca masinile pentru a putea traversa. Victima a suferit o fractura deschisa a gambei si un traumatism cranio-cerebral sever, fiind transportata la Spitalul de Urgenta Craiova, unde a fost internata in Clinica de terapie intensiva. Din primele cercetari, politia a stabilit ca accidentul a fost cauzat de neatentia in conducere a soferului, care s-a ales cu un dosar de cercetare penala pentru savirsirea infractiunii de vatamare corporala grava din culpa.

A dat foc unui magazin pentru a acoperi urmele furtului

Politistii din Baia de Arama-Mehedinti au fost sesizati joi de pompierii militari ca la magazinul unui cetatean din Marasesti a izbucnit un incendiu. La fata locului s-a deplasat o echipa care a demarat cercetarile, in urma carora s-a descoperit ca, dupa ce au fost sustrase diferite bunuri, in valoare de zece milioane de lei, magazinul a fost incendiat pentru a fi acoperite urmele. Autorul a fost identificat la scurt timp, acesta fiind Marius Preda, de 22 de ani, din Gorj. Tinarul urmeaza sa fie prezentat Parchetului Mehedinti, cu propunerea corespunzatoare.

Dormitor incendiat de scinteia de la soba vecinei

Pompierii severineni au fost solicitati sa stinga un incendiu izbucnit ieri in apartamentul unui bloc de pe strada Cernetiului, din Drobeta Turnu Severin. La locul interventiei s-au deplasat doua autospeciale cu apa si spuma, reusindu-se stingerea focului in numai cinci minute. Au ars mobila din dormitor si hainele proprietarului. Focul a izbucnit din cauza unor scintei produse de o instalatie de incalzire improvizata. „Vecina de la etajul superior utiliza pentru incalzire o soba care evacua fumul si gazele pe canalul de aerisire a bailor. A fost suficienta o scinteie, care a ajuns in dormitorul vecinului de la etajul doi, Nicolae Rosca, si care a aprins bunurile din incapere. Persoana vinovata a fost sanctionata contraventional, cu 800.000 de lei“, a spus lt. Liviu Boruga, purtatorul de cuvint al Grupului de Pompieri „Drobeta“.

Doljean grav accidentat in Strehaia

Un alt accident de circulatie soldat cu ranirea foarte grava a unei persoane s-a produs joi, in Mehedinti, din cauza nerespectarii regulilor privind traversarea drumului public. Pe Drumul National 6, in afara orasului Strehaia, Petre Gutu, de 29 de ani, din localitate, conducind imprudent un autoturism marca Lada, proprietatea lui Mihai Mirita, l-a accidentat grav pe Constantin Scarlat, de 43 de ani, din orasul Calafat. Barbatul se angajase in traversarea drumului public in fuga, printr-un loc nepermis si fara o atenta asigurare. Victima a fost transportata in stare foarte grava la Spitalul de Urgenta din Craiova, in vederea acordarii de ingrijiri medicale.

S-a electrocutat… furind

Un tinar din comuna Dobrosloveni – Olt a murit electrocutat in timp ce voia sa sustraga conductori electrici de la o retea de inalta tensiune. Ion Georgescu, de 26 de ani, a fost gasit mort joi, pe un cimp aflat in apropierea orasului Caracal. S-a dispus efectuarea necropsiei pentru determinarea cauzei exacte a mortii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS