34 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024

Scurte stiri

Decan amendat pentru ca a taiat un ulm

Omul de afaceri Constantin Caruntu, actualul decan al Facultatii de Stiinte Economice din cadrul Universitatii „Constantin Brancusi“ din Tirgu Jiu, a fost amendat cu 30 de milioane de lei pentru ca a taiat un ulm vechi de 200 de ani. Copacul era monument al naturii, iar in locul unde era ulmul exista acum o discoteca al carei proprietar este decanul de la Stiinte Economice. Amenda a fost data de Inspectoratul pentru Protectia Mediului Gorj.

Medicamente de miliarde pentru spitalele din Olt

Directia de Sanatate Publica (DSP) Olt va distribui gratuit in aceste zile spitalelor si centrelor de permanenta din judet medicamente in valoare de aproape un miliard de lei. Potrivit directorului DSP Olt, dr. Aurelian Simionescu, medicamentele provin din rezerva la mobilizare a Ministerului Sanatatii si vor fi distribuite prin camerele de garda ale spitalelor. „Aceste medicamente sint de ultima generatie si vor fi distribuite pentru asistenta de urgenta din perioada Sarbatorilor de Iarna, cind s-a constatat ca spitalele au nevoie de medicamente mai mult decit de obicei“, a spus directorul DSP Olt.

Societatile cu datorii la asigurarile de sanatate vor fi executate silit de AVAB

Peste 800 de dosare ale agentilor economici din Mehedinti care au datorii la asigurarile sociale de sanatate vor fi predate, in perioada urmatoare, la Agentia pentru Valorificarea Activelor Bancare. Potrivit directorului Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Mehedinti, medic Gheorghe Bunciu, dosarele cu societatile care inregistreaza datorii mai mari de un miliard de lei au fost deja trimise catre AVAB: „In prezent, se lucreaza la intocmirea dosarelor agentilor economici cu datorii care vor fi predate catre AVAB. Societatile cu datorii de peste un miliard de lei au fost deja predate“.

Directia de Protectie Sociala cheltuieste zeci de milioane pe timbre si plicuri

Directia de Protectie Sociala a Primariei Tirgu Jiu a cheltuit aproximativ 60 de milioane de lei pentru achizitionarea de timbre si plicuri pentru corespondenta. Asistentii sociali sint obligati prin lege sa comunice in scris raspunsul la solicitarile cetatenilor care au depus cereri pentru acordarea de subventii pentru caldura. Pentru a raspunde celor 6.000 de solicitari depuse la Primaria Tirgu Jiu, intr-o luna s-au cheltuit de la bugetul local zeci de milioane de lei pentru corespondenta. „Nu conteaza daca raspunsul este pozitiv sau negativ. Noi sintem obligati sa raspundem in scris si acest lucru presupune cheltuirea acestor fonduri“, a precizat directoarea Teodora Ciobanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS