34 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024

Scurte stiri

214 scoli mehedintene au primit gratuit lemne de foc

Guvernul Romaniei a initiat, in acest an, un program de acordare a unei cantitati de 100.000 de tone de lemne, cu titlu gratuit, in vederea asigurarii combustibilului pentru incalzirea scolilor din mediul rural. Directia Silvica Mehedinti si Inspectoratul Scolar Judetean au semnat protocolul prin care o cantitate de 4.000 de tone de lemne va fi distribuita scolilor din mediul rural. Cu aceasta cantitate vor fi aprovizionate 214 unitati de invatamint. Aprovizionarea se face de la ocoalele silvice pe raza carora se afla aceste unitati de invatamint – scoli cu clasele I-IV, I-VIII, scoli de arte si meserii, licee sau grupuri scolare. Potrivit reprezentantilor Directiei Silvice Mehedinti, prima transa a fost de 2.000 de metri cubi, din care s-au ridicat circa 1.500 (urmind si transa a doua cu 2.000 de metri cubi de lemne). (L.P.)

Patru zile de munca pentru beneficiarii ajutorului social

Conform dispozitiei nr. 5.622/2004 a primarului Craiovei, persoanele care beneficiaza de ajutor social, potrivit Legii nr. 416/2001, vor presta munca in folosul comunitatii in perioada 4 – 9 noiembrie. In prezent, la Serviciul de Asistenta Sociala din cadrul primariei sint inregistrate 1.100 de persoane apte de munca. In cele patru zile, oamenii vor fi repartizati la regiile din subordinea municipalitatii. Serviciul de Salubritate, Zona Spatii Verzi din cadrul RAADPFL Dolj si RAT Craiova isi vor „mari“ personalul pentru citeva zile. Pentru numarul de ore care este efectuat de beneficiarii ajutorului social in luna noiembrie, se va primi indemnizatia aferenta lunii august. Plata se va face in functie de punctajul primit ca urmare a prestarii muncii in folosul comunitatii. In cazul in care nu vor onora dispozitia primarului, craiovenii „uituci“ vor fi penalizati la indemnizatie. Reprezentantii Serviciului de Asistenta Sociala spera ca, in aceasta luna, sa nu mai aiba probleme cu persoanele apte de munca care nu si-au onorat datoria.

Aro de 700 de milioane pentru Protectia Civila Olt

Inspectoratul pentru Protectie Civila (IPC) Olt a decis sa adopte mai multe masuri de siguranta. Un reprezentant al institutiei s-a aflat zilele trecute la sediul uzinelor ARO din Cimpulung Muscel pentru a intra in posesia caietului de sarcini aferent unui autoturism special proiectat pentru transportarea munitiei de razboi ramasa neexplodata in urma celor doua razboaie mondiale. Adjunctul IPC Olt, lt.col. Marian Vulpe, a spus ca achizitionarea autoturismului este necesara, numeroase proiectile fiind gasite de cetateni in diverse zone ale judetului. Autoturismul va fi cumparat cu fonduri de la consiliul judetean, suma estimata a fi cheltuita in acest sens fiind de 735 de milioane de lei. Specialistii IPC Olt spera sa intre in posesia autoturismului pina la sfirsitul anului.

Cinci sisteme de alimentare cu apa- neautorizate sanitar

Cinci sisteme de alimentare cu apa, din cele sapte realizate in judetul Gorj, prin programul SAPARD, nu au fost autorizate din punct de vedere sanitar de Inspectia Sanitara de Stat. Nicolae Dineata, seful Inspectiei Sanitare de Stat, a spus ca au fost gasite unele probleme la statiile de epurare. Nu au primit autorizatie sanitara de functionare sistemele de alimentare cu apa din Glogova, Catunele, Sacelu, Crasna si Polovragi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS