34 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024

Scurte stiri

Craciun cu Dumnezeu

Galeriile „Radio Art“ din cadrul Radio Oltenia Craiova au gazduit ieri vernisajul expozitiei de icoane pe lemn „Craciun cu Dumnezeu“, al profesoarei Mihaela Baba.

Organizat la initiativa conf. univ. dr. Gabriela Rusu Pasarin, evenimentul a fost condimentat din plin cu colinde interpretate de corul Renasterea al Societatii Ortodoxe Nationale a Femeilor Romane si de grupul mixt Adoramus Te din Craiova. Printre participantii la aceasta manifestare s-au numarat reprezentanti ai Asociatiei pentru Cultura si Arta Crestina, poetul si graficianul Dragos Morarescu si, nu in ultimul rind, Elena Toma, cea care a ingrijit tiparirea Bibliei de la Bucuresti.

Colindatorii au vizitat primaria

Primaria Craiova a fost vizitata ieri de citeva grupuri de colindatori. Primarul Antonie Solomon, viceprimarii Sorin Iordache si Gheorghe Nedelescu au reprezentat principala tinta a micutilor. Imbracati in costume populare, acestia au recitat poezii si le-au incintat auzul mai-marilor urbei. Copiii nu au plecat insa cu mina goala, Nedelescu fiind primul care s-a oferit sa le dea bani. Parintii celor mici si spectatorii strinsi

ad-hoc erau insa impresionati de aparitia celor trei personaje publice decit de colindatori. Dupa ce si-au incheiat programul, micutii s-au fotografiat alaturi de reprezentantii Craiovei, in timp ce unul dintre functionarii publici le impartea cadourile. In timp ce copiii paraseau institutia, alt grup de colindatori se grabea sa poposeasca in biroul primarului.

„Ne ducem si noi la domnul Solomon sa il colindam. Doamna invatatoare ne-a spus ca el are grija de Craiova, iar noi am venit sa ii multumim. Ne-a dat dulciuri si bani, asa ca o sa mai venim si la anul“, a spus unul dintre colindatori.

„Ingerasii“ de la Gradinita nr. 3 au iesit sa colinde

Anticipind sosirea Sarbatorii Nasterii Domnului si a Anului Nou, copiii de la Gradinita nr. 3 Craiova, indrumati de educatoarea Ionica Chiriac, directoarea unitatii, au iesit la colindat. Zilele trecute, copiii au prezentat un program de colinde la Mitropolia Olteniei, unde au avut ocazia sa fie ascultati chiar de mitropolit, Inalt Prea Sfintitul Teofan, la Studioul Teritorial de Radio „Oltenia“ si la Scoala nr.18 „Sfintul Dumitru“ din Craiova. Micutii colindatori, costumati in ingerasi, au fost rasplatiti, dupa datina, cu covrigei, mere, dulciuri si au fost binecuvintati de Mitropolitul Olteniei.

Cadouri pentru elevii de la Almaj

Pentru cei 260 de elevi ai scolilor din comuna doljeana Almaj, Craciunul a venit mai devreme. Ei au primit ieri pachete cu dulciuri in valoare de 60.000-70.000, din partea unei firme din localitate. Primarul comunei Almaj, Ion Racareanu, sustine ca multi dintre elevi, proveniti din familii foarte sarace, s-au bucurat ca macar o data pe an au putut sa guste si ei portocale, biscuiti, mere si ciocolata.

Oamenii de cultura mehedinteni, premiati la Galele Centrului Cultural

Casa de Cultura din Drobeta Turnu Severin a gazduit miercuri seara „Galele Centrului Cultural Mehedinti“, manifestare aflata la a doua editie. Realizata sub egida consiliului judetean si organizata de Centrul Cultural Mehedinti, manifestarea si-au propus sa premieze personalitati ale culturii locale si nationale, ansamblurile artistice, dar si ziaristi care s-au remarcat prin activitati culturale desfasurate pe parcursul anului 2004. La spectacolul de gala au participat reprezentanti ai autoritatilor locale, precum si PS Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei. Printre premianti s-au numarat ansamblurile artistice ale Colegiilor „Traian“, „Domnul Tudor“, precum si Corul Episcopiei Severinului si Strehaiei care a sustinut un concert de colinde de exceptie. Spectacolul a fost incheiat de indragita interpreta de muzica populara Angelica Stoican, acompaniata de Ansamblul Folcloric „Danubius“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS