33.1 C
Craiova
duminică, 30 iunie, 2024

Scurte stiri

Directorul Calinoiu de la Piete si viceprimarul Iordache, in proces


Directorul Directiei de Administrare a Pietelor din cadrul primariei craiovene, Gheorghe Calinoiu, a actionat in instanta deciziile viceprimarului Iordache, prin care era sanctionat administrativ cu penalizare de 10% din salariu pentru neindeplinirea atributiunilor de serviciu. Potrivit declaratiilor lui Sorin Iordache, directorul Calinoiu a si cistigat procesul in prima instanta, iar viceprimarul le-a trasat juristilor din institutie sarcina sa faca recurs la decizia judecatorilor. „Nu discut despre acest lucru, este o chestiune personala. Vorbim despre activitatea din piete daca doriti, dar asta este o chestiune personala“, a spus Gheorghe Calinoiu. Tocmai pentru activitatea din piete, care nu se desfasura conform sarcinilor venite de la primarie, a si fost sanctionat directorul Calinoiu.


Gina Gramada, director interimar al OJPC Gorj


Inspectoarea Gina Gramada a fost numita director executiv interimar al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Gorj. Responsabila cu presa din cadrul institutiei ii ia astfel locul fostului director Ion Tudor, care ocupa in prezent scaunul de sef al Politiei Comunitare din Tirgu Jiu. De la plecarea, la cerere, a lui Ion Tudor de la conducerea OJPC Gorj, se duce o lupta acerba intre partidele aflate la guvernare pentru preluarea fotoliului lasat liber.


Precizare


In articolul „Salvarea vietii unui copil de numai 12 ani depinde de 33.000 de euro“ aparut in Gazeta de Sud nu a fost precizat cu exactitate contul deschis la Banca Tiriac. Claudiu Alexandru, copilul de 12 ani care sufera de distrofie musculara progresiva Deuchenne, are nevoie de 33.000 de euro pentru interventiile chirurgicale pe care le-ar putea efectua la o clinica din Ucraina. Operatia este singura lui sansa de supravietuire. Fiind minor, contul deschis la Banca Tiriac- Sucursala Craiova a fost trecut pe numele mamei acestuia, Alexandru Marieta Daniela: RO57 CBIT 1710 2671 5A00 1000-in lei; RO23 CBIT 1710 2671 5A00 2000-in euro; RO86 CBIT 1710 2671 5A00 3000-in dolari.


Jandarmii nu vor mai pazi scolile


Reorganizarea Jandarmeriei Române, prin desfiintarea, de miine, a comandamentelor teritoriale si infiintarea inspectoratelor judetene de jandarmi, va avea efecte vizibile si pentru cetatenii de rind, dupa cum au precizat ieri, intr-o conferinta de presa, sefii jandarmilor doljeni. „In primul rind, vor disparea posturile rurale de jandarmi, cum ar fi cel de la Urzicuta. Noi am colaborat foarte bine cu autoritatile locale, acolo unde fusesera infiintate astfel de posturi de jandarmi. De acum inainte, responsabilitatea de a pastra ordinea publica va reveni in intregime politiei“, a mentionat colonelul Nicolae Popa, seful viitorului Inspectorat Judetean de Jandarmi Dolj. In urma acestei masuri, reprezentantii jandarmilor nu exclud o crestere a infractionalitatii in zonele de unde acestia se retrag. Un asemenea pericol ar putea exista si in preajma unitatilor de invatamint, care nu vor mai fi pazite de jandarmi: „Paza scolilor va fi efectuata, probabil, de politie, dupa ce echipele de jandarmi vor fi retrase de la patrulare din aceste zone“, a mentionat colonelul Nicolae Popa.


Furt de curent electric la Cerat


Lucratorii Postului de Politie Cerat impreuna cu reprezentanti ai SC ELECTRICA SA Craiova au efectuat miercuri o actiune de depistare a hotilor de energie electrica pe raza comunei doljene Cerat. Politistii si electricienii au depistat cu aceasta ocazie doua persoane – Nicolae Argentina si Catalin Constantin – ale caror locuinte erau racordate ilegal la reteaua de electricitate. Cei doi s-au ales cu dosare penale, urmind sa raspunda pentru fapta lor in fata procurorilor.


                                            Craiovean ucis de Intercity


Un craiovean si-a pierdut viata dupa ce a fost lovit de locomotiva unui tren, miercuri seara, in jurul orei 20.00. Stefan Paunoiu, de 53 de ani, din localitate, se angajase in traversarea liniei de cale ferata, in zona pasarelei din cartierul Lapus, fiind surprins si accidentat mortal de trenul Intercity 594, care circula pe ruta Timisoara – Bucuresti. Politia considera ca nu exista suspiciuni, fiind vorba cu certitudine de o moarte accidentala si nu de un omor sau de o sinucidere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS