30.5 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalRazboiul parcarilor continua

Razboiul parcarilor continua

Raportul tehnic intocmit la ordinul Tribunalului Deva da câstig de cauza SC Cronos Impex SRL, firma care exploateaza parcarile din Banie. Nemultumita, primaria a solicitat o contraexpertiza.


Expertiza tehnica in procesul prin care municipalitatea a cerut anularea contractului cu SC Cronos Impex SRL a produs degringolada prin birourile Primariei Craiova. Raportul, elaborat de un expert numit de Tribunalul Deva, instanta la care se judeca in prezent speta, arata ca nici una dintre clauzele incalcate de Cronos nu constituie o neintelegere in baza careia vreuna dintre parti sa poata solicita anularea contractului. „Desi sunt incalcate flagrant majoritatea clauzelor contractuale, expertul sustine, dupa caz, ba contrariul, ba faptul ca nu poate fi anulat parteneriatul pentru nerespectarea unora dintre obligatiile SC Cronos. Mi se pare o aberatie“, a declarat primarul Antonie Solomon. Specialistii primariei sustin ca una dintre discrepantele juridice ale expertizei este concluzia potrivit careia nu conteaza ca SC Cronos Impex nu a montat parcometre in toate parcarile pe care le foloseste, desi aceasta cerinta este inclusa in contract. „Este unul dintre aspectele cele mai importante. Parcometrele ar permite controlul strict al incasarilor si, implicit, al depunerilor pe care SC Cronos trebuie sa le faca in conturile Primariei Craiova“, a precizat Antonie Solomon. Mentionam ca, in luna februarie, Cronos a virat municipalitatii 26 de milioane de lei. „Este o nimica toata, asa ceva nu poate fi adevarat. Cum sa se aleaga Primaria Craiova cu 26 de milioane pe luna, din exploatarea parcarilor din centrul orasului? Ce daca trebuie sa ne dea numai 10%? Chiar isi imagineaza cineva ca doar 260 de milioane incaseaza el pe luna?“, s-a aratat bulversat primarul. Acesta sustine ca a cerut deja avocatului sa inainteze procedurile pentru dispunerea unei contraexpertize. Mohamed Al Orfahli, patronul SC Cronos Impex, spune ca nu are alta legatura cu expertiza afara de faptul ca plateste jumatate din costul ei si ca a solicitat-o in masura in care si Primaria Craiova a facut acelasi lucru. „Ambele parti au cerut expertiza si o platim jumatate-jumatate. De fapt, este vorba numai de expertiza tehnica, fiindca mai este una, contabila, care nu s-a finalizat. Nu comentez afirmatiile primarului si nici continutul acestui raport. Tribunalul Deva a numit expertul, nu eu“.


Nedelescu il intoarce pe Orfahli in sensul giratoriu


In tot acest timp, disputele in privinta parcarilor dintre primarie si Cronos continua. Chiar daca nu s-au incheiat evaluarile fluiditatii traficului rutier la intersectia strazilor Ion Maiorescu si Popa Sapca, dupa improvizarea sensului giratoriu, reprezentantii Primariei Craiova sustin ca au gasit solutii la toate eventualele demersuri necesare pentru materializarea acestui nou sistem de circulatie. „Nu incape discutie ca vom amenaja inca o banda de circulatie pe carosabilul ocupat acum de cele 11 parcari administrate de Cronos Impex SRL. Exista o clauza in contract care ne da dreptul sa desfiintam acele parcari daca primaria executa lucrari de utilitate publica“, a declarat viceprimarul Gheorghe Nedelescu. Desi nu au identificat inca zone in care ar putea sa-i acorde lui Orfahli teren la schimb, specialistii municipalitatii sustin ca, practic, contractul nu obliga administratia la respectarea unui termen in cazul unei eventuale compensari. Articolul invocat de primarie ii da posiblitatea preluarii parcarilor fara aviz prealabil, lasând la latitudinea partenerului SC Cronos Impex sa solicite alte suprafete, in locul celor ocupate de primarie. „Nu m-au anuntat nimic in legatura cu modificari pe strada Ion Maiorescu. Mi se pare normal sa trimita o adresa la firma. Iar daca mi le iau, sunt obligati sa-mi dea altele“, a afirmat Mohamed Al Orfahli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII