19 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalCalatorie inabusitoare

Calatorie inabusitoare

Cei care aleg deplasarea cu trenul in aceasta perioada trebuie sa se inarmeze cu o doza foarte mare de rabdare. Temperaturile extrem de ridicate continua sa produca intârzieri foarte mari, exasperându-i pe calatori. Ghiseul pentru informatii din gara Craiova este asaltat permanent de persoane, in general turisti, care doresc sa afle cât mai intârzie trenul.


Din cauza temperaturilor ridicate, noua trenuri au avut ieri intârzieri cuprinse intre 120 si 150 de minute. La peste 32 – 40 de grade Celsius in aer, temperaturile inregistrate la nivelul sinei de cale ferata ajung la aproape 60 de grade Celsius. In aceste conditii, circulatia garniturilor se desfasoara cu limitari de viteza cuprinse intre 70 -100 km/h pentru trenurile de calatori si 50-70 km/h pentru trenurile de marfa. Pentru a evita posibilitatea producerii unor accidente, personalul de intretinere a caii ferate efectueaza revizii suplimentare la toate trenurile, de calatori si marfa. Canicula a creat probleme si calatorilor. Politistii statiei CFR Craiova i-au acordat primul ajutor lui Valentin Dascalu, de 30 de ani, din Segarcea, caruia i-a venit rau in vagon. Din aceasta cauza, trenul care circula pe ruta Craiova – Calafat a plecat cu 30 de minute intârziere. Barbatul a fost transportat de echipajul SMURD la Spitalul de Urgenta Craiova, unde i-au fost acordate ingrijiri medicale.


Locomotiva unui personal a luat foc


Calatorii unui tren personal care circula pe traseul Calafat – Craiova au avut parte nu doar de canicula, dar au trecut si prin emotiile unui incendiu. Locomotiva trenului P 9133 a luat foc in statia CFR Salcuta. La un minut de când au fost anuntati, politistii din tren au intervenit cu mijloace proprii de stingere, reusind sa sprijine efortul mecanicilor de locomotiva, de limitare a focului.


„Nu s-au inregistrat victime printre calatori sau personalul de tren. Pâna la inlocuirea locomotivei, trenul a inregistrat o intârziere de 116 minute“, a declarat comisar-sef Constantin Budici, seful Sectiei Regionale de Politie Transporturi Craiova.


CFR se scuza


CFR SA cere scuze publicului calator pentru intârzierile care se inregistreaza pe calea ferata, insa circulatia in conditii de siguranta are prioritate. Inainte de efectuarea calatoriei, pasagerii sunt rugati sa solicite, de la birourile de informatii din statiile CF, date despre eventualele modificari care pot aparea in circulatia trenurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS