Week-end-ul acesta, Craiova a fost din nou vizitata de Cavalerii Ordinului de Transilvania Sibiu-Hermannstadt. Daca anul trecut, in cadrul manifestarii Zilelor Craiovei, tinerii au avut un succes enorm, de aceasta data, entuziasmul oltenilor s-a diminuat.
Vremea pe când cavalerii in armuri se luptau pentru mâna unei frumoase domnite a trecut demult, dar asta nu inseamna ca a fost si uitata. Câtiva tineri din Sibiu, coordonati de Camelia Gaitan, au descoperit ca sunt fascinati de modul de viata al cavalerilor care isi duceau existenta in urma cu 6-7 secole si s-au gândit sa formeze o trupa de teatru care sa puna in scena piese cu teme medievale. Cavalerii Ordinului de Transilvania Sibiu-Hermannstadt, caci despre ei este vorba, a luat fiinta in 2001 si in prezent numara 22 de membri.
„Noi vorbim despre cavalerii din secolele 12-13. In spectacolele noastre incercam sa prezentam evenimente din viata cavalerilor“, a spus una dintre membrele trupei.
Chiar daca isi iau rolul foarte in serios, nici unul dintre tineri nu este student la Actorie.
„Avem studenti la Medicina, la Inginerie, la Arta, la ISE, dar nu si la Actorie. Pentru noi, actoria este un hobby. Eu sunt la liceu si nu stiu inca ce facultate voi urma. De trei ani tot incerc sa ma conving sa nu dau la Actorie“, a precizat Stefania, o membra a trupei.
Nelipsiti de la Sighisoara
Cavalerii au revenit in acest sfârsit de saptamâna in Craiova pentru a participa la Festivalul „Craiova Medieval“. Anul trecut când au poposit in Banie, Cavalerii Ordinului de Hermannstadt nu au pus in scena nici o piesa, doar au patrulat pe strazi in costume medievale pentru a da o pata de culoare manifestarilor din cadrul „Zilelor Craiovei“. De aceasta data insa, cavalerii intentionasera sa-si demonstreze si calitatile actoricesti, venisera hotarâti sa prezinte spectacolul „Ordinul cavalerilor“, dar unele probleme tehnice precum si un public foarte putin numeros i-au determinat pe acestia sa-si scurteze piesa. In cele din urma, cavalerii s-au rezumat sa faca o demonstrasie a modului de lupta a cavalerilor. Totusi, tinerii nu au regretat vizita lor in Cetatea Baniei pentru ca nu rateaza nici un festival care are legatura cu lumea cavalerilor.
„Pâna in prezent am incercat sa participam la orice festival care avea macar o tenta sau o sectiune de medieval. Anul acesta am participat la Festivalul «Curtea Comediantilor» – Atelier European de Arta Medievala, de lânga Cetatea Râsnov, unde am fost invitati alaturi de câteva trupe din Bucuresti, apoi la «Zilele Cetatii» de la Suceava. In plus, nu ratam nici o editie a «Festivalului de arta medievala de la Sighisoara“, a precizat Stefania.