33.1 C
Craiova
duminică, 30 iunie, 2024

Scurte ştirii

Un miner din Rovinari a murit înecat
Un gorjean a murit luni seară înecat în râul Jiu. Ion Badea, din Rovinari, avea 36 de ani şi era miner în cadrul Complexului Energetic Rovinari. Bărbatul a plecat de acasă să pescuiască în râul Jiu, în apropirea oraşului. El s-a urcat pe o ţeavă prin care este alimentată cu apă localitatea, iar la un moment dat a alunecat şi a căzut în Jiu. Apa era destul de mare şi învolburată, iar Ion Badea nu a mai reuşit să se salveze. Corpul său a fost purtat de curenţi câteva sute de metri în aval, până când s-a oprit între nişte crengi. Trupul neînsufleţit a fost găsit după câteva ore de căutări de pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj. Aceştia au muncit până aproape de miezul nopţii pentru a recupera cadavrul, operaţiunea lor fiind îngreunată de apa învolburată şi de întuneric. Cadavrul a fost depus la Serviciul de Medicină Legală Gorj pentru efectuarea necropsiei. Ion Badea era căsătorit şi avea două fete minore.
Romeo IONETE

Cu arma la câmp
Un doljean s-a ales cu dosar penal luni, după ce a fost depistat în trafic transportând cu o autoutilitară o căprioară împuşcată. Agenţii Postului de Poliţie Cernăteşti au depistat în trafic o autoutilitară Ford, condusă de Marin Zaficu, de 40 de ani, în interiorul căreia a fost găsită o căprioară împuşcată. Pe bancheta din spate a maşinii a mai fost descoperită o armă de vânătoare, pe care bărbatul o deţinea în mod legal, calibrul 12 mm şi 11 cartuşe de acelaşi calibru. În faţa poliţiştilor Zaficu a declarat că marţi în jurul orei 14.00, în timp ce se afla pe raza comunei Cernăteşti, pentru… efectuarea unor lucrări agricole, a împuşcat o căprioară în pădurea din punctul Pieleşti, cu arma de vânătoare pe care o avea la el. Poliţiştii doljeni continuă cercetările în acest caz sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj. Vânatul a fost predat AJVPS Dolj, iar arma a fost ridicată şi predată Serviciului Arme, Explozibili şi Substanţe Toxice din cadrul IPJ Dolj.
Aldezir Marin

Bolnav psihic dispărut din Goleşti
Un bolnav psihic din comuna Goleşti a dispărut săptămâna trecută de la domiciliu. Sâmbătă, la ora 9.00, lucrătorii Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Vâlcea au fost sesizaţi de un cetăţean din comuna Goleşti cu privire la faptul că pe 5 mai, la ora 17.00, Florin Iurchivici, de 28 de ani, din aceeaşi localitate, persoană aflată în îngrijirea sa, a dispărut de la domiciliu. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă, care, în urma verificărilor efectuate, a stabilit faptul că dispărutul figurează înregistrat la Dispensarul Goleşti cu diagnosticul retard moderat cu tulburări de comportament, iar la plecare şi-a luat obiectele personale, respectiv pasta de dinţi şi pieptenul. La data dispariţiei acesta purta cămaşă cu mânecă scurtă din pânză de culoare albă cu dungi negre, vestă din lână de culoare galbenă, blugi de culoare albastră, şapcă sport de culoare albastră. În cauză se efectuează cercetări pentru găsirea dispărutului.
Sergiu MIR

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS