http:http://www.youtube.com/watch?v=SuTXmsdElsY
Cinci tineri craioveni, printre care şi nepoţii fostului comisar Ion Mită, au fost reţinuţi de poliţişti, după ce au înşelat mai mulţi cetăţeni străini prin oferirea, pe internet, de servicii de închirieri vile în străinătate.
Ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, împreună cu omologii din Constanţa, au efectuat pe 2 august o percheziţie într-un apartament din Constanţa, unde se ştia că îşi desfăşoară activitatea un grup criminal organizat. În urma descinderii, poliţiştii i-au reţinut pe Cristian Dincă, zis Grinciu, de 25 de ani, Bogdan Stancu, de 26 de ani, Sandu Daniel Mită, de 27 de ani – nepotul fostului comisar în cadrul IPJ Dolj Ion Mită, şi Pavel Dumitru, de 20 de ani, toţi din Craiova, membri ai reţelei. În apartament au fost găsite şi ridicate carduri, documente bancare, două laptop-uri, două modemuri, două stick-uri de memorie, mai multe telefoane mobile, precum şi suma de 4.000 de lei, se precizează într-un comunicat al IGPR.
În acelaşi timp cu percheziţia de la Constanţa, în Craiova a fost oprit în trafic Alin Valentin Mită, de 25 de ani, din localitate, fratele lui Sandu Mită, asupra căruia s-au găsit mai multe carduri, precum şi documente bancare cu care acesta retrăsese suma de 45.000 de euro.
Ţepe cu vile şi electronice
Din cercetările poliţiştilor s-a stabilit că toţi cei cinci tineri acţionau pe internet, unde înşelau cetăţeni străini, prin oferirea de servicii de închirieri ale unor vile şi case din Elveţia, Franţa şi Italia, precum şi prin oferirea spre vânzare de produse electronice. Totodată, s-a stabilit faptul că membrii grupului infracţional, folosindu-se de identităţi false, îşi deschideau conturi la unităţile bancare din municipiul Constanţa, iar sumele de bani ce proveneau din înşelăciunile prin internet erau retrase ulterior de la diferite bănci situate pe raza municipiului Craiova.
Craiovenii au fost prezentaţi procurorilor din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Dolj, care au dispus cercetarea lor în stare de libertate, sub aspectul comiterii infracţiunilor de asociere la un grup criminal organizat şi înşelăciune. Pentru Cristian Dincă, procurorii au dispus şi măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea, pe o durată de 30 de zile, în sarcina lui reţinându-se şi infracţiunea de cauzare a unui prejudiciu patrimonial unei persoane, prin introducerea şi modificarea de date informatice.
Prejudiciul cauzat de membrii reţelei infracţionale, prin desfăşurarea activităţilor menţionate, se ridică la aproape 20.000 de euro.