28.7 C
Craiova
joi, 27 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiovenii şi nămeţii

Craiovenii şi nămeţii

În lupta cu troienele, autorităţile arată cu degetul spre şoferii care îşi parchează maşinile aiurea, dar şi spre unii craioveni, care fie nu curăţă zăpada, fie o curăţă şi o aruncă în drum.

Angajaţii Serviciului Public de Salubritate (SPS) Craiova sunt cei mai înjuraţi oameni în zilele când ninge şi zăpada trebuie curăţată de pe străzi. Aceştia spun, la rândul lor, că locuitorii Craiovei se ocupă mai mult de reclamaţii decât de curăţat zăpada din pragul lor. Altă problemă cu care se confruntă sunt maşinile parcate aiurea, utilajele fiind în imposibilitatea de a intra pe unele străzi sau alei. Aşa se explică de ce unele străzi nu au fost deszăpezite, iar unele parcări sunt impracticabile. Vineri acţionau în Craiova 80 de utilaje, de la buldozere, lame, pluguri, până la maşini care împrăştiau material antiderapant. Au fost vizate de angajaţii SPS Craiova aleile dintre blocuri şi străzile din cartierele mărginaşe. Pe unele străzi nu s-a putut intra însă din cauza maşinilor lăsate în drum. „Cea mai mare problemă o reprezintă maşinile parcate pe aleile dintre blocuri. Acolo nu se poate intra cu utilajele, însă încercăm să deszăpezim cu utilaje medii şi mici“, a declarat Sorin Ciobanu, şeful SPS Craiova.

Pentru a reuşi să îşi facă treaba, drumarii au apelat la ajutorul poliţiştilor de la Rutieră, care au intervenit pentru a elibera drumurile acolo unde a fost cazul. „Am acordat sprijin utilajelor de deszăpezire pentru degajarea părţii carosabile acolo unde a fost nevoie. Până acum (vineri, ora 16.00 – n.r.) au fost aplicate 25 de sancţiuni pentru opriri neregulamentare“, a declarat subcomisarul Emil Ziucan, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Craiova.

Zăpada, aruncată în stradă

În lupta cu zăpada, craiovenii şi drumarii au intrat într-un cerc vicios. Drumarii trec cu plugurile şi împing zăpada lângă maşinile parcate pe marginea străzii sau blochează căile de acces în gospodării. Craiovenii ies să cureţe zăpada strânsă şi o aruncă în stradă. Când trec utilajele, aceasta ajunge iar lângă maşini şi tot aşa. Asta în cazurile în care craiovenii ies să cureţe zăpada, însă mulţi preferă să sesizeze autorităţile că utilajele nu au ajuns şi pe străzile lor. Astfel, drumarii au ajuns să fie înjuraţi şi când nu ajung cu plugurile pe unele străzi, dar şi când ajung. „Oamenii nu prea curăţă zăpada din faţa caselor, a garajelor şi de pe trotuare şi aşteaptă să facă acest lucru primăria, pentru că ei plătesc taxe. Dacă oamenii ar fi mai gospodari, nu ar exista multe dintre problemele cu care ne confruntăm“, a declarat Dan Dobrescu, şeful Corpului de Control Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Craiova. Acesta a mai spus că asociaţiile de proprietari sunt obligate prin lege să cureţe aleile şi trotuarele şi tot nu o fac.

Cei care aruncau zăpada în mijlocul drumului au susţinut că nu au unde să o pună, altfel nu ar face aşa ceva, ştiind că îngreunează circulaţia şi munca drumarilor.

Scandal pe parcări

Odată cu ninsoarea a început şi cearta pe locurile de parcare, în mare parte acoperite de troiene. Poliţiştii doljeni spun că în ultimele zile au primit mai multe sesizări legate de certurile pe locurile de parcări, însă în nici un caz nu s-au înregistrat scandaluri sau altercaţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU