20.5 C
Craiova
marți, 1 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţist înjunghiat

Poliţist înjunghiat


Un agent de la Poliţia Slatina a fost înjunghiat în faţă, cu un cuţit, de un bărbat pe care încerca să-l imobilizeze, după ce l-a prins la furat.

Incidentul s-a petrecut în urmă cu câteva nopţi, pe raza oraşului Slatina. Ion Viorel Cocoşilă şi colegul său, Stelu Stanciu, se aflau în serviciul de patrulare.

La un moment dat, cei doi au observat trei bărbaţi, care încercau să pătrundă prin efracţie într-un garaj de pe strada Cireaşov. Oamenii legii şi-au dat seama că au de-a face cu nişte hoţi şi au încercat să-i oprească. Ion Burcea, de 38 de ani, din Potcoava, şi Ştefan Rotaru, de 22 de ani, din Piteşti, au reuşit să fugă. Cel de-al treilea, Nelu Onţîcă, de 39 de ani, din comuna Pietroşani, judeţul Argeş, l-a lovit în faţă cu un cuţit pe agentul Cocoşilă, care încerca să-l imobilizeze, şi a reuşit să scape şi el.

Potrivit oamenilor legii, Stelu Stanciu a sunat la 112, chemând în ajutor mai multe echipaje de la Poliţia Slatina şi Poliţia Comunitară, pentru a-i prinde pe hoţi, iar agentul rănit a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiu. Mai multe echipaje au împânzit oraşul şi au blocat ieşirile din localitate. Burcea şi Rotaru au fost prinşi în scurt timp. Poliţiştii au pus mâna şi pe cel de-al treilea hoţ, după aproape trei ore de căutări. Bărbaţii au fost duşi apoi la sediul poliţiei. Oamenii legii au găsit şi autoturismul cu care hoţii plecaseră la furat, un Tico, cu numărul de înmatriculare OT-02-TYE, în care au fost găsite două fesuri negre, sârme şi şurubelniţe.

 

„Nu ştiu de ce ne-au adus la poliţie“

 

La poliţie, bărbaţii nu au mai recunoscut nimic şi au negat că au fost prinşi în timp ce încercau să dea lovitura într-un garaj. Ei au declarat că habar nu au de ce se află în sediul poliţiei şi că oamenii legii nu le-au spus pentru ce îi cercetează. Nici agresorul care l-a rănit pe poliţist nu şi-a recunoscut fapta. „Nu ştiu de ce ne-au adus la poliţie, că nu ne-au spus nimic. Am auzit că a fost un poliţist lovit, dar nu ştiu despre ce este vorba“, a afirmat Onţîcă.

În urma cercetărilor, oamenii legii au constatat că toţi cei trei bărbaţi au antecedente penale. Onţîcă a fost condamnat pentru evadare din închisoare şi viol.

Şeful Poliţiei Slatina, Vasile Stoean, a declarat că în acest caz se fac cercetări pentru ultraj, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei trei pot petrece în închisoare până la şapte ani.

Potrivit comisarului de poliţie Claudia Radu, cel care l-a înjunghiat pe poliţist a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru infracţiunile de ultraj şi tentativă de tâlhărie. Prietenii săi au primit interdicţia de a părăsi localitatea pe o durată de 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII