18.4 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalLovită de autobuz

Lovită de autobuz

O femeie din Craiova a fost transportată ieri la Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) după ce a fost lovită de un autobuz al Regiei Autonome de Transport (RAT) în timp ce traversa strada regulamentar. Accidentul s-a produs în jurul orei 14.30 pe bulevardul Calea Bucureşti din municipiu, la intersecţia cu strada Romul, în zona Complexului Jiul.

Potrivit primelor cercetări efectuate de poliţiştii de la Rutieră la faţa locului, autobuzul RAT circula dinspre Calea Severinului către Universitate, iar şoferul nu a acordat prioritate Mariei Popa, de 53 de ani, care s-a angajat regulamentar în traversarea străzii, pe marcajul pietonal. „A venit foarte repede şi a sărit pe trecere, în faţa mea. Nu aveam viteză, dar nu am mai putut să opresc“, a explicat şoferul autobuzului.

Femeia accidentată a fost transportată la spital de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă doljean şi internată în Secţia de reanimare cu diagnosticul traumatism cranio-cerebral grav şi multiple leziuni. „Victima a fost adusă în Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului în jurul orei 15.00, fiind în stare gravă, iar medicii continuă investigaţiile“, a spus Mariana Trică, directoarea de îngrijiri medicale a SCJ Craiova. „Pe numele şoferului a fost deschis dosar penal, iar Poliţia Rutieră continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă“, a declarat subcomisar Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII