35.1 C
Craiova
luni, 1 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalZiarist găsit spânzurat

Ziarist găsit spânzurat


Fostul purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, Florin Niculescu, jurnalist la un coti-dian local din Slatina, s-a spânzurat ieri-dimineaţă în garsoniera sa. Se pare că ziaristul s-ar fi sinucis din cauza unor atacuri la adresa sa, apărute în presa locală.

 

Florin Niculescu, fostul purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, ziarist la un cotidian local din Slatina, şi-a pus capăt zilelor ieri-dimineaţă. Bărbatul de 55 de ani a fost găsit spânzurat în baia garsonierei sale, în care locuia singur. Cadavrul a fost descoperit de o cunoştinţă a acestuia, care venise în vizită. „Un bărbat din Optaşi l-a găsit. A găsit uşa descuiată. Când a intrat, l-a găsit spânzurat în baie. A încercat să-l resusciteze, dar degeaba", a spus un vecin.

La faţa locului a sosit imedit un echipaj de ambulanţă. Potrivit doctorului Radu Nucă, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt, medicul şi asistenta de pe salvare au constatat că bărbatul era decedat de cel puţin o oră, fiind inutilă efectuarea manevrelor de resuscitare. Cazul a fost preluat de poliţişti. Din primele cercetări, aceştia au stabilit că bărbatul s-a sinucis ieri-dimineaţă, după ora 8.00, atunci fiind văzut ultima dată. Nu a lăsat nici un bilet, iar, deocamdată, oamenii legii nu au stabilit motivul sinuciderii.

Păreri împărţite

Vecinii bărbatului sunt în stare de şoc. „Nu îmi vine să cred ce s-a întâmplat. Ştiu că locuia singur şi că era un om liniştit", a spus Maria Şova, o vecină. Unii dintre cei care îl cunoşteau pe Florin Niculescu sunt de părere că din cauza singurătăţii s-ar fi sinucis. Alţii spun că bărbatul era înconjurat de prieteni. „Nu singurătatea e motivul sinuciderii. Prietenii veneau pe la el aproape zilnic", a spus spus Iulian Dogaru, alt vecin. Cunoştinţe ale bărbatului, dar şi colegi de breaslă ai acestuia afirmă că Florin ar fi fost doborât de unele atacuri apărute în presă în ultima vreme la adresa sa. Poliţia ia în calcul şi această variantă.

„Nu s-a stabilit deocamdată motivul sinuciderii. Victima nu a lăsat bilet de adio. Nu se ştie dacă acesta ar fi avut vreo datorie. Se efectuează cercetări pentru stabilirea cauzelor care au dus la sinucidere", a precizat comisarul Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt. Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, pentru efectuarea necropsiei.

Jurnalistul Ioan Vimi, cel care l-a atacat în presă pe Florin Niculescu, susţine că a fost vorba despre un schimb de replici ce a avut loc între ei, prin intermediul ziarelor, şi că nu crede că acesta ar fi motivul sinuciderii. „Este adevărat că l-am atactat în presă. A fost un schimb de «amabilităţi» între noi, pentru că şi el m-a atacat. Dar asta s-a întâmplat cu mai bine de o lună în urmă. Credeţi că acesta ar fi motivul pentru care s-a sinucis? Eu nu cred asta. Sunt mişcat de ce s-a întâmplat pentru că am fost foarte buni prieteni", a spus Ioan Vimi.

Uitat de familie

Florin Niculescu locuia singur de mai mulţi ani, după ce s-a despărţit de soţie. Avea doi copii, unul stabilit în Craiova, iar altul în Spania, dar nici unul nu îl vizita.

Florin Niculescu a fost încadrat în poliţie în 1995. A lucrat ca purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt până în 2003. S-a mutat apoi la revista Pentru Patrie din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, unde a lucrat până în anul 2005, când s-a pensionat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII