22.9 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalCălugăriţa-Rambo

Călugăriţa-Rambo

O călugăriţă a fost nevoită ieri, să pălmuiască un beţiv care furase câteva obiecte bisericeşti pe care femeia le avea la vânzare.

Iertate să ne fie păcatele pentru că am numit-o „Rambo“ pe călugăriţă, însă, violenţa, cât de mică o fi, nu e apanajul oamenilor bisericii. Evenimentul a avut loc pe o stradă din apropierea Pieţei Centrale din Târgu Jiu. Călugăriţa, originară din Mehedinţi, a venit ieri-dimineaţă în piaţă pentru a vinde obiecte bisericeşti. În jurul orei 10.00, masa călugăriţei a fost atacată de un bărbat aflat sub influenţa băuturilor alcoolice. Bărbatul a înşfăcat câteva dintre cruciuliţele, mătăniile şi icoanele aflate la vânzare şi şi-a văzut de drum. Alertată de o vânzătoare, călugăriţa, care nu văzuse că a fost prădată, a fugit după bărbat şi l-a prins după câteva zeci de metri. A încercat cu vorba bună să îi ceară înapoi obiectele furate, însă bărbatul a devenit recalcitrant. Nevoită să recupereze bunurile mănăstirii, călugăriţa l-a lovit cu palma peste faţă pe bărbat, iar el, uimit, a aruncat pe jos obiectele pe care le furase şi a plecat. Liniştită, femeia a adunat cruciuliţele şi s-a întors la masa sa.

Hoţul şi-a cerut iertare

Bărbatul a fost prins la scurt timp de poliţiştii comunitari, care i-au făcut morală, l-au dus înapoi la călugăriţă, unde hoţul şi-a cerut iertare pentru fapta sa. Apoi, comunitarii l-au condus spre ieşirea din Târgu Jiu, bărbatul fiind originar din comuna Drăguţeşti. „Este un client mai vechi. Îl cunoaştem. L-am dus înapoi la călugăriţă ca să-şi ceară scuze. Apoi, băieţii noştri l-au escortat către casă, în Drăguţeşti“, a spus Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare Târgu Jiu. Călugăriţa a spus că a mai avut probleme cu bărbatul, însă de data aceasta omul nu a vrut să îi dea obiectele înapoi: „A avut noroc că a fost lume în jur, că, altfel, nu ar fi fost doar o palmă. Mie nu îmi este frică decât de Dumnezeu. Ceea ce a făcut el ţine de educaţie, dar Dumnezeu are o pedeapsă, o învăţătură de minte pentru fiecare“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII