25.3 C
Craiova
vineri, 28 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalReţeaua lui Cheliuţă

Reţeaua lui Cheliuţă

Procurorii şi poliţiştii din Filiaşi sunt pe urmele unei grupări de traficanţi de ţigări care acţionează în partea de nord a judeţului Dolj. Investigaţiile se desfăşoară cu mare discreţie, întrucât din reţea se pare că fac parte şi oameni ai legii.

După ce au dat gata „Reţeaua Gazolina“, procurorii şi poliţiştii din oraşul doljean Filiaşi lucrează, de aproape nouă luni, într-un alt dosar amplu. De această dată este vorba despre trafic cu ţigări de contrabandă.

Şi-a rupt piciorul, fugind de poliţişti

Ultima captură în acest dosar a avut loc cu aproximativ o săptămână în urmă. Pe 14 septembrie, în apropierea localităţii Braloştiţa, poliţiştii au făcut semn să tragă pe dreapta unui BMW negru, cu numărul de înmatriculare DJ-08-TBA. Numai că bărbatului de la volan nici prin gând nu-i trecea să oprească. Dimpotrivă, a apăsat mai tare pedala de acceleraţie. Poliţiştii şi procurorii au pornit pe urmele lui, într-o urmărire ca-n filme. Nereuşind să scape de Loganurile oamenilor legii, şoferul BMW-ului a oprit, şi, abandonându-şi maşina, a sperat să-şi piardă urma pe jos, peste câmp. Dar din nou a fost urmărit de ghinion, pentru că a căzut într-o groapă, rupându-şi piciorul, în timp ce alerga să scape de poliţişti.
Aşa a căzut în mâinile oamenilor legii filieşeanul Cheliuţă, care a fost apoi condus de poliţişti la Spitalul de Urgenţă Craiova, pentru îngrijiri medicale.
Când i-au cercetat maşina, anchetatorilor li s-a confirmat bănuiala: au găsit în BMW 2.000 de pachete cu ţigări netimbrate, pentru care nu existau documente de provenienţă. Pentru asta, Cheliuţă s-a ales cu dosar penal, privind săvârşirea infracţiunilor de contrabandă cu ţigări şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, iar maşina i-a fost sechestrată în curtea poliţiei, în vederea confiscării.

Contrabandişti cu „spate“

Reţeaua urmărită de procurori şi poliţişti ar cuprinde însă şi alte persoane. Printre cei vizaţi de anchetatori se află Zdronghi, Catâru, Malanu, Vică cel mic, Cauciuc, Gogu şi Aţoiu. După cum au reuşit să stabilească până în prezent anchetatorii, ţigările de contrabandă provin din Serbia, fiind introduse ilegal în România, pe căi de care n-ar fi străini anumiţi vameşi şi poliţişti de frontieră. În zona Argineşti, transporturile de ţigări ar fi preluate de banda lui Cheliuţă, care le-ar vinde în Filiaşi şi în comunele din jurul acestui oraş.
Nici Parchetul de pe lângă Judecătoria Filiaşi şi nici poliţiştii din acest oraş nu au dorit să dea amănunte despre acest dosar, sub pretextul că sunt în curs de desfăşurare cercetări. Potrivit unor surse judiciare, tăcerea din jurul acestui dosar are şi un alt motiv: se pare că reţeaua ar avea şi susţinători în uniformă, din rândul celor care ar trebui, de fapt, să se ocupe cu depistarea şi sancţionarea contrabandiştilor, dar în realitate încearcă să-i acopere şi să-i avertizeze despre activităţile în curs ale oamenilor legii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

30 COMENTARII