Stelian Căpitanu, de 65 de ani, din Craiova, se dovedeşte a fi cel mai perseverent hoţ prins în ultimii ani de poliţiştii craioveni. În mai puţin de o săptămână, el a fost surprins de două ori în flagrant, în timp ce fura lămpi de iluminat de pe bulevardul George Enescu.
Sâmbătă seară, în jurul orei 21.30, un bărbat din cartierul Craioviţa Nouă a sunat la 112 pentru a anunţa că un bărbat încearcă să sustragă stâlpi ornamentali de iluminat de pe scuarul care desparte cele două sensuri de mers ale bulevardului George Enescu. Un echipaj de poliţie de la Secţia 5 a ajuns imediat la faţa locului, prinzându-l în flagrant pe Căpitanu, în timp ce se pregătea să dispară cu patru stâlpi de iluminat la subsuoară. Oamenii legii l-au luat la secţie, unde i-au întocmit dosar penal.
Miercuri seară, puţin după ora 18.00, o patrulă mixtă formată dintr-un jandarm şi un poliţist de la Secţia 5 l-a întâlnit din nou pe Stelian Căpitanu. Tocmai ce culcase la pământ trei stâlpi de iluminat din acelaşi scuar al bulevardului George Enescu şi încerca să-i smulgă pe rând din firele prin care erau conectaţi la reţeaua electrică. N-a mai apucat, pentru că a fost din nou luat la secţie de către oamenii legii, care i-au mai întocmit un dosar, de această dată pentru tentativă la furt calificat.
Ciorditor cu antecedente
Căpitanu este un vechi client al poliţiştilor craioveni. „Ciorditor“ cu vechi state, rămas cu câţiva ani în urmă fără o mână, fură acum ce apucă. Anchetatorii nu au aflat până în prezent ce făcea cu stâlpi de iluminat de pe George Enescu, însă bănuiesc că fie îi vindea ca atare unor persoane interesate să aibă aşa ceva în grădină, fie valorifica la fier vechi aceste lampadare de circa 50 de centimetri înălţime, confecţionate din inox.
Pe bulevardul George Enescu din cartierul Craioviţa Nouă nu mai funcţionează acum nici un stâlp ornamental de iluminat. Cu câţiva ani în urmă, când scuarul dintre sensurile de mers a fost transformat într-un mic părculeţ cu alei pentru promenadă, lângă fiecare bancă exista un asemenea stâlpi de iluminat. Între timp, stâlpişorii au dispărut unul câte unul. Acum mai sunt decât cinci, dintre care numai unul se mai află în poziţie verticală, însă nici acela nu mai are bec. Din ceilalţi nu au mai rămas decât firele electrice care îi conectau la reţeaua de iluminat stradal.