21.2 C
Craiova
joi, 4 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimărie executată silit

Primărie executată silit

O primărie din judeţul Mehedinţi a fost executată silit vineri dimineaţă, când s-a pus sechestru pe bunuri mobile şi imobile. Administraţia publică locală a contractat anul trecut o firmă pentru a realiza un gard împrejmuitor la cimitirul comunal. Întrucât conturile primăriei nu au fost alimentate cu bani de la bugetul judeţean, primarul nu a avut de unde plăti datoria.
Sătenii au ieşit cu mic cu mare să-l susţină pe primar şi să dea piept cu jandarmii şi executorul judecătoresc. Oamenii susţin că nu este normal ca pentru un gard de câteva zeci de metri lungime din sârmă firma contractată să ceară 1,8 miliarde de lei vechi. Aceste amănunte l-au lăsat rece pe executor. Jandarmeria şi executorul au intrat pe o proprietate privată pentru a pune sechestru pe un buldoexcavator, iar proprietarii susţin că aceștia au intrat la ei în curte fără mandat şi la ora 5.00 dimineaţa, lucru interzis de lege.
„Nu este normal să se întâmple aşa ceva! Trebuiau să meargă la primărie, nu să intre la mine în curte, unde se consideră a fi proprietate privată și nu are voie să intre oricine când vrea. La ora 5.00, jandarmii şi executorul au intrat la mine în curte. Cum este posibil? În ţara asta, oricine îmbracă o haină mai scumpă poate să ne rupă picioarele, să ne bată şi apoi să nu mai recunoască nimic. Nu mi-au prezentat nici un mandat ca să intre la mine în curte, nimic, au intrat ca infractorii“, a spus proprietarul gospodăriei în care se afla buldoexcavatorul.
Primarul comunei Dârvari este cel mai nemulţumit. El l-a întrebat pe executor de ce nu a pus poprire pe conturile primăriei, acolo unde CJ ar fi trebuit să asigure banii.
„Au venit fără să anunţe, fără să se legitimeze! Eu acum nu mai ştiu unde este maşina primăriei, au intrat la acel cetăţean în curte fără să aibă mandat, fără nimic. Vreau şi eu să văd actele! De ce nu au pus poprire pe conturile primăriei şi au venit să îmi ia bunurile? Pentru că au văzut că nu am nici un ban în cont! Este o executare abuzivă, aşa ceva nu se face!“, a declarat Vasilică Ologu, primarul comunei Dârvari.
Executorul motivează decizia de executare a bunurilor primăriei spunând că Trezoreria Vânju Mare a refuzat să pună poprire pe conturile primăriei.
„Din punctul meu de vedere, executarea s-a făcut total legal. Este vorba despre nerespectarea plății unei sume de 1,8 miliarde de lei vechi pe care primăria nu a achitat-o. Am încercat să punem poprire pe conturile primăriei, însă trezoreria nu ne-a permis, de aceea am recurs la sigilarea bunurilor mobile şi imobile. Cât despre ceea ce spun oamenii, având titlul de executare, avem dreptul de a intra oriunde se află bunurile ce trebuiesc executate. Noi nu vrem să încălcăm legea şi nu facem acest lucru“, a explicat executorul.
Ciudat este că nimeni nu vrea să ia în calcul aprecierea specialiştilor, care susţin că acel gard nu valorează mai mult de 200 de milioane de lei vechi.
„Ceea ce a făcut firma respectivă, că a pus câţiva metri de gard din sârmă, nu are cum să facă atât de mult. Eu m-am interesat şi nu face mai mult de 150 de milioane de lei vechi, cel mult, dar până la 1,8 miliarde e cale lungă!“, a spus Claudiu Ionuţ Gîrgă, viceprimarul comunei Dârvari.
Dacă Primăria Dârvari nu va achita suma în 30 de zile, buldoexcavatorul primăriei, dar şi alte bunuri vor fi scoase la licitaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS