GORJ. Carnea de miel a început să se vândă la Târgu Jiu la preţul de 20 de lei un kilogram. Un hipermarket din municipiu a scos la vânzare carne de miel la preţuri cuprinse între 18 şi 19,5 lei pe kilogram. Comercianţii au redus numărul animalelor pe care le sacrifică, pentru că nu sunt cumpărători, dar ciobanii se aşteaptă ca la sfârşitul săptămânii cererea să crească. Autorităţile locale aşteaptă şi ele ca de mâine să înceapă sacrificarea mieilor pe Digul Jiului. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Târgu Jiu, ciobanii din teritoriu s-au interesat doar dacă au voie să vină în locul special amenajat pentru sacrificarea mieilor. Şeful Direcţiei de Servicii Comunale din cadrul Primăriei Târgu Jiu, Alexandru Zaharia, a declarat că platforma de pe Digul Jiului îndeplineşte toate condiţiile cerute de autorităţile sanitare şi de normele europene. Ciobanii vor avea la dispoziţie un asomator, cu care să electrocuteze mielul înainte de a-l tăia.
Locul unde vor fi sacrificaţi mieii a fost vizitat de reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare, totul fiind în regulă. Autorităţile estimează că vreo câteva mii de miei vor fi tăiaţi pe Digul Jiului, anul trecut fiind înregistrate 3.500 de sacrificări. În municipiul Târgu Jiu, mieii sacrificaţi vor fi vânduţi şi în hala de carne, dar şi în principalele magazine din oraş. La nivelul judeţului există patru locuri aprobate de Direcţia Sanitar-Veterinară (DSV) Gorj, unde mieii vor fi tăiaţi în faţa cumpărătorilor.