3.7 C
Craiova
duminică, 29 decembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDouă mașini de intervenție au ajuns la ISU Dolj

Două mașini de intervenție au ajuns la ISU Dolj

Pompierii din Dolj au primit ieri două mașini de intervenție care le vor îmbunătăți capacitatea de răspuns în situații de urgență
Pompierii din Dolj au primit ieri două mașini de intervenție care le vor îmbunătăți capacitatea de răspuns în situații de urgență

Pompierii din Dolj au, de ieri, încă două autospeciale de intervenție care le vor face munca mai ușoară. Chiar dacă proiectul „Extinderea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în Regiunea Sud-Vest Oltenia“ a ajuns la final, din banii rămași urmează ca anul viitor ISU Dolj să mai primească alte două echipamente.

ISU Dolj s-a înnoit cu două autospeciale de intervenție cu ajutorul cărora se vor îmbunătăți serviciile de urgență din județ. În cea de-a treia etapă a proiectului, pompierii doljeni au primit o autospecială complexă de intervenție, descarcerare și acordarea asistenței medicale de urgență – FRAP și o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, ambele fiind repartizate la Detașamentul de Pompieri II Craiova. Aceleași echipamente au ajuns și în Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea. Constantin Florea, inspector-șef în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj, a declarat: „Cele două autospeciale de intervenție sunt utilaje foarte complicate. Acestea lucrează la 48 de metri înălțime, au un braț telescopic și pot interveni să salveze oamenii de la înălțimi foarte mari. Au o platformă de lucru, o targă ce poate să preia pacienții, lucrează telescopic, manual, dar și în plan orizontal și vertical. Foarte important este că se poate lucra și pe timp de noapte datorită camerelor de termoviziune“.
Pe lângă cele două autospeciale de intervenție pe care le-au primit pompierii doljeni, aceștia vor mai beneficia anul viitor de încă două. Este vorba de o autospecială șenilată și o freză care îi vor ajuta pe pompieri în iernile grele. „La fiecare proiect s-au făcut economii. Din licitații au rezultat contracte cu o valoare mai mică decât cea estimată și, cum suntem foarte hotărâți să nu rămână nici un leu necheltuit, am depus altă cerere de finanțare“, susține Veronica Toma, șef serviciu în cadrul Consiliului Județean Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS