În Drobeta Turnu Severin a fost marcată o staţie de autobuz, deşi oamenii spun că un astfel de mijloc de transport nu circulă în zonă de 20 de ani. Se întâmplă în Gara din municipiu. Paradoxul este că poliţiştii organizează periodic acţiuni de degajare a traficului şi îi amendează pe şoferii care parchează în staţia respectivă. Ieri, au fost amendaţi şase conducători auto care s-au şi revoltat împotriva poliţiştilor.
Poliţiştii locali împreună cu cei de la Transporturi au organizat acţiunea de eliberare a căilor de acces în Gara Drobeta Turnu Severin. Mai multe maşini au fost găsite parcate pe marcajul staţiei de autobuz semnalizată şi cu indicator. Nemulţumirea oamenilor a fost cu atât mai mare cu cât, în Gară nu trece nici un astfel de autovehicul şi au considerat că poliţiştii organizează acţiuni din exces de zel, având în vedere că în zonă locurile de parcare sunt foarte puţine.
„Aici, în Gară, nu a oprit niciodată nici un autobuz, a oprit pe timpul lui Ceauşescu. Sunt semnele puse ca să nu ai unde să opreşti“, a spus un şofer revoltat, care a refuzat să semneze procesul- verbal întocmit de poliţişti.
„Am primit amendă 180 de lei, m-a pus să semnez procesul-verbal. Am făcut contestaţie, am scris în procesul-verbal, dar nu vor să scrie tot ce spun eu, (poliţiştii -n.r.). Spun că nu se poate, că atâta se scrie. A zis că îmi dă 180 de lei şi mă amendează din cinci în cinci minute, dar vreau să vă explic că semnele sunt puse aiurea“, a mai declarat şoferul revoltat.
Conducătorii auto spun că lasă maşinile în staţia de autobuz pentru că nu sunt locuri de parcare. În plus, zona este împânzită de indicatoare care interzic oprirea sau staţionarea.
„Am fost amendat cu 180 de lei pentru că am parcat-o în staţia de autobuz, dar de când s-a făcut Gara eu nu am văzut autobuz şi nu trece, puteţi să urmăriţi. E o aberaţie“, a spus alt şofer revoltat de amenda primită.
„Sunt foarte multe mașini și puţine locuri de parcare. N-au maşinile unde să tragă, iar acţiunea asta o fac când vor ei (poliţiştii – n.r.). Indicatoarele sunt puse aiurea. Aici nu am văzut autobuz de 20 de ani în Gara aceasta, dar există staţie de autobuz“, a declarat şi un pieton, aflat în trecere în zona respectivă.
În urma acţiunii, poliţiştii au dat şase amenzi pentru parcare interzisă, dar şi pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. Asta după ce şoferii amendaţi s-au certat cu poliţiştii.
Autoritățile recunosc paradoxul
„Am depistat mai multe persoane care au parcat în apropierea Gării, în zone interzise, unele dintre ele având şi o atitudine refractară la solicitarea noastră de a elibera spaţiile unde nu au voie să parcheze. S-a luat măsura sancţionării contravenţionale pentru şase persoane, însă este totuşi o problemă în legătură cu marcajele ce s-au făcut atunci când a fost dată Gara în folosinţă. Acestea nu mai corespund cu realitatea întrucât staţiile de autobuz sunt fixate, dar nu trece nici un autobuz şi atunci oamenii, pe bună dreptate, văzând că nu trec autobuze, parchează în zona staţiilor“, a declarat şeful Poliţiei Transporturi Mehedinţi, comisar-şef Pantelică Bobârsc.
Întrebat despre o eventuală soluţie care să reglementeze corespunzător parcarea în Gara Drobeta Turnu Severin, şeful Poliţiei Transporturi Mehedinţi a adăugat că, în urma acţiunii de ieri, va face adresă către Primăria Drobeta Turnu Severin pentru ca marcajele în zona respectivă să fie scoase şi amplasate conform realităţii. Staţia de autobuz cu pricina a fost marcată în 2010, atunci când s-a dat în folosinţă Gara din Drobeta Turnu Severin.