4 C
Craiova
miercuri, 13 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTurism durabil la Dunărea de Jos

Turism durabil la Dunărea de Jos

Gabriel Vlăduț, președintele AteE, vorbind în cadrul conferinței de presă despre turismul durabil al regiunilor din sud-vestul și nord-vestul Dunării de Jos  - FOTO Traian Mitrache
Gabriel Vlăduț, președintele AteE, vorbind în cadrul conferinței de presă despre turismul durabil al regiunilor din sud-vestul și nord-vestul Dunării de Jos
– FOTO Traian Mitrache

Asociația Transfrontalieră e(quilibrum) – Environment (AteE) din Craiova a implementat în perioada iunie 2013 – decembrie 2014 proiectul „Parteneriatul transfrontalier strategic pentru turism durabil al regiunilor din sud-vestul și nord-vestul Dunării de Jos“. Acesta a avut drept scop influențarea procesului dezvoltării economice și sociale durabile a zonei, care cuprinde județele Mehedinți, Olt, Dolj – România și districtele Vidin, Montana, Vratsa, Pleven – Bulgaria.
„Este o zonă în care credem că avem multe lucruri frumoase de arătat întregii lumi, prea puțin cunoscute. Pe de altă parte, este o zonă care necesită investiții majore pentru a putea fi pusă în valoare. În cadrul acestui proiect, am reușit să realizăm un masterplan pentru dezvoltarea regiunii, care înseamnă ceva mai mult decât o strategie de dezvoltare, e și o listă de proiecte care se pot realiza, pot fi finanțate prin fonduri structurale pe malul stâng și drept al Dunării. Proiectele, în totalitatea lor, sunt prezentate în cadrul masterplanului pe domenii de activitate și corelate între ele, pentru ca totul unitar să ducă la dezvoltarea zonei din punct de vedere turistic. Pe de altă parte, s-a realizat un catalog. Am putut deja să-l distribuim la un număr însemnat de ambasade, de reprezentanți din multe țări europene, delegații care au fost prezente în această zonă. Au luat cunoștință și despre conferința finală care s-a desfășurat la Calafat, delegații care pe lângă albumul pe care l-au primit au văzut și o parte din realitățile acestei zonei. În cadrul proiectului s-a realizat și un film de prezentare al frumuseţilor turistice din zonă, cât și potențialul de investiții. Filmul, ca și celelalte produse, sunt adresate nu numai potențialilor turiști şi firmelor de turism, ci și celor care vor să investească în această zonă“, a precizat Gabriel Vlăduț, președintele AteE.
Pe lângă realizarea masterplanului, a catalogului și filmului de prezentare, activitățile proiectului au cuprins și semnarea unui parteneriat strategic între toți factorii interesați în promovarea turismului din aria-țintă a proiectului, activități de cercetare-documentare, realizarea de studii de oportunitate, conferințe transfrontaliere, întâlniri de lucru, sesiuni de training privind implementarea turismului durabil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS