Complexul de sere al Grădinii Botanice din Craiova a beneficiat de investiții pentru extindere și dotări în valoare de 170.000 de lei. Reprezentanții Universității din Craiova spun că modernizarea va continua și anul viitor și se intenționează chiar amenajarea unei săli moderne de curs în cadrul complexului pentru studenții Facultății de Agricultură și Horticultură.
În urma lucrărilor de investiții realizate în cadrul Grădinii Botanice din Craiova, suprafața complexului de sere a fost extinsă de la 700 de metri pătrați, cât era inițial, la peste 1.300 de metri pătrați. „Aceste sere au fost construite în anii 1953-1954, odată cu înfiinţarea Grădinii Botanice, şi adăpostesc aproximativ 2.000 de taxoni de pe întreg mapamondul.
Odată cu creşterea numărului de taxoni din cadrul acestora, prin schimbul de seminţe pe care îl realizăm cu peste 450 de instituţii similare din lume, a fost nevoie de extinderea lor. Aceasta s-a realizat prin construirea, începând cu anul 2008, a aproximativ 650 de metri pătrați de sere noi“, a precizat conf. univ. dr. Cristian Stanciu, purtătorul de cuvânt al Universității din Craiova. În cadrul complexului, studenții vor putea face în viitorul apropiat și cursuri. „Intenţionăm ca în cadrul complexului de sere să amenajăm şi o sală de curs pentru studenţii de la profilurile de specialitate din Facultatea de Agricultură şi Horticultură, o sală modernă ce va fi racordată şi la sistemul satelit de la observatorul ce va fi construit în cadrul Grădinii Botanice“, au mai precizat reprezentanții Universității din Craiova.
Dotări noi pe final de an
La finalul acestui an, Grădina Botanică a avut parte și de noi dotări. „În ședința Consiliului de Administrație din 12 noiembrie s-a dat acordul pentru redistribuirea unei sume de 160.000 de lei din subcapitolul «Cheltuieli diverse și neprevăzute» către subcapitolele «Dotări pentru studenți» și «Utilaje fără montaj şi echipamente de transport», la acest ultim subcapitol fiind prevăzută achiziția unui tractoraș ce va fi folosit atât pentru deszăpezirea aleilor, cât și pentru alte lucrări ce vor fi făcute vederea îmbogățirii colecțiilor de plante existente“, a mai declarat conf. univ. dr. Cristian Stanciu.