1.7 C
Craiova
vineri, 13 decembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSentinţă în pronunţare pentru poliţiştii Papuzu şi Militaru, acuzaţi de omor

Sentinţă în pronunţare pentru poliţiştii Papuzu şi Militaru, acuzaţi de omor

Bogdan Papuzu şi Constantin Militaru
Bogdan Papuzu şi Constantin Militaru  (Foto:expressdebanat.ro)

 

Procesul celor doi poliţişti gorjeni, Bogdan-Eugen Papuzu și Constantin-Cosmin Militaru, judecaţi pentru omor deosebit de grav la Tribunalul din Caraş-Severin, a rămas în pronunţare. La ultimul termen programat la finalul anului trecut, cei doi oameni ai legii, acuzaţi că au ucis în bătaie, în sediul Postului de Poliţie din Stoina, un gorjean, de 48 de ani, suspectat de furt, au beneficiat de amânarea pronunţării sentinţei pentru 12 ianuarie. În ciuda faptului că fapta s-a produs în 2008, iar procesul a început în 2012, dosarul a prins şi anul 2015 fără să beneficieze de un verdict din partea judecătorilor. Cei doi poliţişti au apelat la toate portiţele legii pentru a amâna sentinţa în procesul în care au fost judecaţi pentru comiterea infracţiunii de omor calificat şi deosebit de grav. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care i-a trimis în judecată pe cei doi, a stabilit că victima, Nicolae Druţu, a fost zdrobită în bătaie, în sediul postului de poliţie din Stoina, iar a doua zi a murit.

S-au mânjit de sânge

Bogdan-Eugen Papuzu și Constantin-Cosmin Militaru sunt acuzați că, în noiembrie 2008, au bătut suspectul de furt, din comuna Stoina, până când l-au omorât. Poliţiştii au fost trimiși în judecată în noiembrie 2012 de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi deosebit de grav, arestare nelegală şi cercetare abuzivă. Bogdan Eugen Papuzu a fost agent de poliţie în cadrul Poliţiei Comunale Stoina, iar Cosmin Constantin Militaru a fost ajutor de şef de post la Poliţia Stoina. Anchetatorii au stabilit că victima a decedat ca urmare a rănilor produse.
„În noaptea de 17-18 noiembrie 2008, în sediul unei secţii de poliţie situat pe raza judeţului Gorj, inculpaţii i-au aplicat cu deosebită intensitate victimei D.N., aflată în imposibilitate de a se apăra, multiple lovituri cu pumnii şi picioarele, cauzându-i leziuni, inclusiv un traumatism cranio-cerebral cu fractură liniară de boltă, contuzii hemoragice cerebrale, ce au condus la decesul victimei. Inculpaţii au exercitat asupra victimei violenţe, aceasta fiind lovită de mai multe ori, urmate de cel puţin şapte căderi ale acesteia, context în care cei doi inculpaţi i-au cerut în repetate rânduri să recunoască comiterea unei fapte de furt. Din rapoartele de expertiză medico-legală întocmite în cauză a rezultat faptul că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii, consecinţă a leziunilor cranio-cerebrale, ce s-au putut produce prin lovire cu şi de plan dur“, potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Poliţiştii au stat o jumătate de an în arest preventiv.

De ce a fost amânată pronunţarea?

Judecătorii Tribunalului Caraş-Severin le-au prelungit emoţiile poliţiştilor Bogdan Papuzu şi Constantin Militaru, din motive obiective. Potrivit Tribunalului Caraş-Severin, amânarea anunţării verdictului a avut în vedere complexitatea cauzei. „Dispune amânarea deliberării şi pronunţării hotărârii la data de 12 ianuarie 2015“, a dispus instanța din Caraş-Severin. Oamenii legii au petrecut peste o jumătate de an în stare de arest preventiv, iar, de când a început procesul, respectiv 4 decembrie 2012, au beneficiat de o mulţime de amânări. Peste o săptămână magistraţii instanţei din Caraş-Severin şi-au propus să facă publică şi sentinţa în acest dosar care a şocat opinia publică de la nivelul judeţului Gorj şi nu numai, prin violenţa comiterii faptei şi locul unde s-a produs aceasta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS