Afaceristul din Târgu Jiu, Gabriel Sulugiu, va fi judecat de Tribunalul Gorj pentru acuzaţiile de şantaj şi spălare de bani. Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată a omului de afaceri şi pentru comiterea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnături privată, precum şi de delapidare. În acelaşi dosar, care vizează acordarea unui împrumut cu dobânzi foarte mari, a fost trimis în judecată şi complicele lui Gabriel Sulugiu, Sabin Pompiliu Daha, acuzat de săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului. Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Gabriel Sulugiu a constrâns prin ameninţare partea vătămată T.I.D. să-i achite o dobândă lunară de 15% calculată la un împrumut de 200.000 de lei acordat în luna octombrie 2009. În acest mod, afaceristul a încasat în mod injust suma de 405.000 lei. De asemenea, acelaşi inculpat a constrâns prin ameninţare partea vătămată T.I.D. să-i achite o dobândă lunară de 3.000 de euro pentru un împrumut de 20.000 de euro acordat în luna decembrie 2009, încasând în mod injust suma de 17.000 de euro.
A delapidat propria firmă
Anchetatorii au mai stabilit că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu răspundere limitată, Sulugiu şi-a însuşit, în interesul său, în perioada decembrie 2009 – ianuarie 2010, din conturile societăţii, suma totală de 1.135.792 de lei, în plus faţă de aportul său personal. De asemenea, în perioada august-septembrie 2010, Sulugiu l-a determinat pe bărbatul căruia îi împrumutase bani să întocmească în fals 34 de facturi şi chitanţe fictive. La rândul său, omul de afaceri a întocmit o factură fiscală în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în favoarea altei societăţi administrate de cel împrumutat, prin care arată tranzacţionarea unor mărfuri în valoare de 160.471 de lei, care în realitate nu s-a realizat.
„Sulugiu a transferat suma de 200.000 de lei provenită din infracţiunea de delapidare, respectiv suma de 160.000 de lei provenită din infracţiunile de şantaj şi fals în înscrisuri sub semnătură privată (contravaloarea contractului de cesiune de creanţă), din conturile societăţii pe care o administra în conturile societăţii administrate de partea vătămată T.I.D., sume care ulterior au fost virate în conturile unei a treia societăţi, administrate tot de către inculpat, cunoscând faptul că sumele provin din săvârşirea de infracţiuni, cu scopul de a ascunde originea ilicită a acestora, fapta întrunind elementele constitutive ale infracţiunii de spălare de bani“, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.