Sala de expoziții ARTA a Uniunii Artiștilor Plastici din Craiova (strada Unirii) a găzduit ieri expoziția „Omagiu fotografiei“, cu ocazia „Zilei Naționale a Fotografiei“ în România. Publicul îndrăgostit de imaginile surprinse de ochiul camerei de fotografiat a fost condus prin Craiova, dar a descoperit și instantanee inedite din alte colțuri ale țării și lumii. Alături de fotografii ce vorbesc despre „Misterele Craiovei“ – Dorina Delureanu, despre Parcul „Romanescu“ surprins în imaginea intitulată „Doar iarna“ de către artistul fotograf Oana Maria Țigănilă sau „Liniște“, autor Florin Chirea, „Craiova văzută de sus“ a fotografului Victor Cătălin Boldâr, sunt expuse portrete, dar și imagini din Colecția Fotoclubului „Mircea Faria“, premiate și apreciate la nivel național și internațional.
„Fiind un omagiu adus fotografiei, membrii fotoclubului au adus în expoziție lucrări reprezentative. Unele surprind imagini din Craiova, dar sunt și portrete, piesaje și fotografie de situație sau de reportaj. De asemenea, se regăsesc și lucrări ale unor fotografi celebri atât pe plan local, cât și internațional, ca, de exemplu, cele aparținând lui Mircea Faria, profesor de artă fotografică la Institutul de Arte Plastice din București între anii ‘60 și ‘80. Una dintre lucrările sale făcute în 1967 («Se lasă noaptea» – n.r.) și care are o valoare de patrimoniu național este expusă aici. Craiovenii o vor putea vedea în original. Lucrarea a fost expusă în peste 60 de țări și a obținut foarte multe distincții în saloanele de fotografie în care a fost prezentată. Există în expoziție și altă fotografie celebră, realizată de Dan Gelep – «Melancolie». Sunt mai multe fotografii rare și originale, 32 de lucrări interesante de văzut“, a precizat Horațiu Buzatu, membru al Fotoclubului „Mircea Faria“ din Craiova.
Expoziția de fotografie va putea fi vizitată până pe 19 ianuarie. „O săptămână pentru o expoziție de fotografie este foarte potrivită. Sperăm ca acest gen de manifestări vor mai putea fi găzduite în viitorul apropiat de sala Uniunii Artiștilor Plastici din Bănie. Din păcate, Craiova, chiar dacă este înscrisă în competiția pentru obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană, este vitregită de săli de expoziție. Practic, cu excepția acestei săli, spațiile expoziționale sunt puține. Nu sunt amplasate într-un circuit cultural de care să dispună foarte multă lume. Expoziția «Omagiu fotografiei» poate fi privită și ca un semnal de alarmă. Poate că de «Ziua Națională a Fotografiei» din România autoritățile municipale și județene se vor gândi că fotografii din oraș merită mai mult“, a mai precizat Horațiu Buzatu.
„Omagiu fotografiei“, la Galeria ARTA
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei