1.7 C
Craiova
sâmbătă, 11 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăLocalDoljPovești în premieră pe scena Teatrului „Colibri“

Povești în premieră pe scena Teatrului „Colibri“

Spectacolul Teatrului Act „Dumnezeul de a doua zi“ va deschide seria de reprezentații bucureștene din acest an la Teatrul „Colibri“ (FOTO: http://www.teatrulact.ro)
Spectacolul Teatrului Act „Dumnezeul de a doua zi“ va deschide seria de reprezentații bucureștene din acest an la Teatrul „Colibri“ (FOTO: http://www.teatrulact.ro)

Povești noi vor prinde viață pe scena teatrului de păpuși din Cetatea Banilor. După „Ursul păcălit de vulpe“, montat în premieră pe scena Teatrului „Colibri“ sau „Eu sunt Shakespeare“, un spectacol care a intrat pentru prima dată în istoria instituției în selecția oficială a Festivalului Internațional Shakespeare, alte reprezentații vin să încânte publicul. Piesa „Frumoasa din pădurea adormită“ va avea premiera pe 24 aprilie. Scenariu și regia sunt semnate de Cristian Pepino, scenografia Vlad Tănase, iar muzica Dan Bălan. Alt titlu, „Vrăjitorul din OZ“, care a lipsit până în acest an de pe afișul Teatrului „Colibri“ în regia lui Cristian Mitescu, scenografia Eugenia Tărășescu- Jianu, muzica Dan Bălan, va încânta publicul în luna mai 2015, când va avea loc premiera. Luna noiembrie va veni cu o nouă montare, care îl va aduce pe scena craioveană a păpușilor pe „Gulliver“.
„Am ales aceste titluri pentru că au ca personaje principale eroi puternici. Sunt spectacole curate, cu foarte mult umor, colorate, spectacole de afiș, de care avem foarte multă nevoie“, a precizat Adriana Teodorescu, managerul Teatrului „Colibri“.

„Colibri“ într-un Act

Colaborările începute în 2014 vor continua. Lucrările elevilor talentați ai Craiovei de la Liceul de Artă „Marin Sorescu“, reunite în expoziții, vor face în continuare deliciul celor care vor trece pragul teatrului de păpuși. De asemenea, parteneriatul cu Teatrul Act, fondat în urmă cu 18 ani de actorul Marcel Iureș, care este membru în Consiliul artistic al Teatrului „Colibri“ din Bănie, va aduce spectacole bucureștene pe scena craioveană. Reprezentațiile vor avea loc în fiecare lună a anului. Seria va fi deschisă pe 28 ianuarie de spectacolul „Dumnezeul de a doua zi“ de Mimi Brănescu, în regia lui Claudiu Goga, avându-i în distribuție pe actorii Mirela Oprișor și Vlad Zamfirescu. „Cele mai multe dintre spectacolele Teatrului Act care vor fi prezentate pe scena noastră sunt premiate la festivaluri, inclusiv în cadrul galei UNITER“, a precizat managerul Teatrului „Colibri“.
Dintre proiectele pe 2015 ale Fabricii de povești ElectroColibri nu lipsesc „Săptămâna teatrului“, Festivalul „Puppets occupy street“ (25 august – 1 septembrie), care se dorește a fi o ediție internațională, de altfel „cea mai mare miză și marele pariu“ al instituției de cultură, după cum menționa managerul ei, sau „Zilele porților deschise“, ce va avea loc, pentru început, joi, 15 ianuarie, cu ocazia Zilei Culturii Naționale.
Se conturează, de asemenea, un nou festival „7 zile, 7 arte“. „Acest festival vrea să adune câte un pic din fiecare artă și să redea micilor și tinerilor spectatori posibilitatea de a se împrieteni și familiariza cu lucruri pe care le văd, nu le cunosc și nu le descifrează. Este un festival pentru comunitate“, a precizat Adriana Teodorescu.

Atelierele Fabricii de povești ElectroColibri

Cei mici, dar și cei mai mari iubitori de teatru sunt așteptați și în acest an să treacă pragul atelierelor Fabricii de povești ElectroColibri. „Dincolo de poveste“ (atelier destinat copiilor cu vârste cuprinse între patru şi șapte ani), „Micii creatori“ (conceput pentru copii cu vârste între 5 și 13 ani), „Puppets
occupy screen“ (vârsta minimă zece ani), „Primul pas pe scenă“ (pentru categoria de vârstă 5 – 12 ani), „Unde cu poveşti“ (pentru copii cu vârste cuprinse între șase și zece ani), „Jocul de-a joaca“ (pentru cei cu vârste între 6 și 14 ani), „Magazinul de teatru (pentru copii de la trei ani)“, „Gazetarul de teatru“ (pentru copii cu vârsta minimă zece ani) și „Fabrica de povești“ (pentru copii de minimum trei ani) sunt gata să primească ucenici. Le vor îndruma pașii celor care vor alege să se înscrie în perioada 12 – 23 ianuarie, coordonatorii Rodica Prisăcaru, Ionica Dobrescu, Iulia Enculescu, Alis Ianoș, Oana Stancu, Laura Pumnea și Adrian Teodorescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS