Delta ACM a început, în mai multe zone din Craiova, lucrările de asfaltare și plombare, în cadrul celui de-al doilea contract subsecvent ce face parte din acordul-cadru cu primăria. În acest an, peste 20 de milioane de lei sunt alocate pentru această operațiune. În prezent, sunt vizate mai multe cartiere ale orașului, în care constructorul a început să decoperteze, dar și să monteze borduri pentru a pregăti turnarea covorului asfaltic. În paralel, angajații RAADPFL Craiova intervin în cartierul Șimnicul de Jos, la pavarea cu piatră cubică, urmând să intervină și în alte cartiere.
Administratorul public al Craiovei, Radu Preda, a explicat pentru GdS care este planul de lucru pentru această perioadă și când ar trebui să fie gata zonele pe care s-a intervenit deja. „Suntem în situația în care începem să plombăm peste tot, dar și să facem reparații mai importante și mai de anvergură pe străzile care chiar au nevoie. Lucrăm pe strada Brestei, pe prelungirea Brestei, și cred că cel târziu de mâine (marți – n.r.) începem și cu asfaltarea. Mai suntem în Craiovița Nouă la Poștă și închidem zona cu Piața, iar de săptămâna aceasta vom intra pe strada Ghețișoarei. Pe la sfârșitul săptămânii viitoare, zona va fi finalizată. Suntem prezenți și în Lăpuș, în zona Sucpi, unde erau parcări rămase de mulți ani fără asfalt. Le vom sistematiza și, probabil, săptămânile viitoare le vom finaliza. Trebuie să asfaltăm până la jumătatea săptămânii, fiindcă joi și vineri se anunță ploi, și urmează să reluăm partea de plombare a gropilor de săptămâna viitoare, de când ne permite vremea“, a explicat Radu Preda.
Unde se va lucra în restul anului?
Foarte important este că Delta ACM va intra, în curând, și în cartierul Bariera Vâlcii, unul în care problema infrastructurii este arzătoare. „Undeva în perioada Paștelui intrăm și în Bariera Vâlcii, pe Prelungirea Teilor. Vom începe să ne mișcăm și pe zona centrală, la Facultatea de Agronomie, dar vrem să intrăm și pe strada Tufănele pentru a facilita accesul către Calea Severinului. Până în luna mai, lucrările de care v-am zis ar trebui să se finalizeze“, a mai precizat Preda.
Conform planului de acțiune al municipalității, în partea a doua anului ar urma să se intre în Romanești, în zona Potelu, dar și în cartierele Catargiu, Rovine, Valea Roșie și 1 Mai. Pentru asfaltări – domeniul cel mai de interes pentru craioveni și cel pe care sunt înregistrate cele mai multe sesizări și solicitări – sunt alocate în acest an peste 20 de milioane de lei.
RAADPFL Craiova lucrează în Șimnicu de Jos
Alt cartier în care starea străzilor lasă de dorit este Șimnicul de Jos, despre care s-au plâns numeroși craioveni în cadrul întâlnirii „Fii vocea cartierului tău!“, organizată de Gazeta de Sud în parteneriat cu Primăria Craiova în cartierul Bariera Vâlcii. Acolo, muncitorii Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova au început să lucreze pe strada Sălcioarei, pentru a o pava cu piatră de râu. În plus, alte străzi sunt pregătite și pentru pavaj cu piatră spartă. „Am intrat și vom intra cu piatră de râu pe străzile Sălcioarei, Fermei și Cocorului. Zilele acestea vom intra pe Aleea I Bălcești și pe strada Grădinari cu piatră spartă. Nu ne mișcăm de acolo până nu terminăm tot cartierul. Apoi vom continua în Bariera Vâlcii, dar și în Brestei, tot cu piatră concasată, dar și pe unde se retrage constructorul de la masterplanul de apă și canalizare“, a precizat directorul RAADPFL Craiova, Rela Filip.
Telefonul Cetățeanului, folosit pentru asfaltări
Administratorul public al Craiovei, Radu Preda, a explicat că o mare parte din planul pe care municipalitatea și l-a pregătit pentru asfaltare în acest an se bazează și pe solicitările făcute de craioveni la Telefonul Cetățeanului. Aceștia pot continua să sesizeze problemele legate de străzi la numărul de telefon 0251.984. În ceea ce privește planul complet de asfaltare pentru acest an, acesta ar urma să fie prezentat în perioada următoare într-o conferință de presă, conform administratorului Radu Preda.