Primăria Craiova a predat, ieri, constructorilor, amplasamentul vizat de proiectul „Dezvoltarea transportului ecologic în municipiul Craiova“, referitor la asfaltarea Căii București și reabilitarea rețelelor electrice pentru tramvai. Lucrările vor lua startul cu aceste rețele, iar din luna mai ar urma să înceapă asfaltarea trotuarelor și a parcărilor.
Tronsonul străzii Calea București cuprins între intersecția cu bulevardul Carol I și Podul Electro a fost predat oficial ieri către asocierea de firme care a câștigat licitația pentru reabilitarea carosabilului și a rețelei de energie electrică pentru tramvai. La întâlnirea de predare a amplasamentului au fost prezenți reprezentanți ai tuturor constructorilor implicați în proiect (SC Martin Rose Romania SRL, SC Delta ACM ‘93 SRL, Electromontaj SA, Elektroline a.s.), dar și Mari Vila Com SRL, societatea care se ocupă de reabilitarea liniei de tramvai. Nu în ultimul rând, furnizorii de utilități au fost și ei reprezentați, dar și firma care s-a ocupat de proiectare, Irimat.
Trotuarele și parcările, asfaltate din luna mai
În urma discuțiilor avute, s-a ajuns la concluzia că lucrările vor lua startul în câteva zile, iar constructorul va începe execuția cu reabilitarea rețelei electrice. „Am avut o întâlnire cu toți participanții la proiect, dar și cu cei care mai au proiecte în derulare în acest moment, și mă refer la linia de tramvai. Aceasta va fi gata într-o lună, pe partea cu Calea București. Mari Vila, firma care se ocupă de linia de tramvai, va mai avea ceva lucrări, însă după Podul Electro, pe o porțiune care nu are legătură cu proiectul pentru care ne-am întâlnit astăzi (ieri – n.r.). Pentru moment, în câteva zile se va începe lucrul la rețelele electrice supraterane. Intervențiile vor fi realizate pe Calea București și vor începe din zona pasajului subteran către Podul Electro. Aceste lucrări ar trebui să se încheie într-o lună și jumătate, două luni. După aceea, se va continua tot cu rețelele, însă pe Calea Severinului și în zona Henry Ford. Începând din luna mai, Delta ACM urmează să intre cu asfaltarea pe trotuarele și parcările de pe Calea București“, a declarat, pentru GdS, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.
Pe lângă asfaltarea și reabilitarea de rețele electrice, Calea București va mai suferi anumite schimbări. Vorbim despre realizarea de piste pentru biciclete, de amenajarea unor spații de parcare, dar și despre mutarea peroanelor de tramvaie.
Sfârșitul anului, termenul-limită pentru finalizarea proiectului
Reamintim că proiectul „Dezvoltarea transportului ecologic în municipiul Craiova“ beneficiază de finanțare europeană și trebuie să fie gata până la sfârșitul acestui an. În caz contrar, facturile rămase nedecontate trebuie suportate din buzunarul municipalității. Licitația pentru execuția proiectului „Dezvoltarea transportului ecologic în municipiul Craiova“ este una care a durat extrem de mult, ajungând să stea aproximativ un an în așteptare. În cele din urmă, asocierea de firme amintită mai sus a câștigat contractul licitând o sumă cu aproximativ patru milioane de lei mai mică decât valoarea estimată inițial de primărie, de 27.618.073 de lei fără TVA. Astfel, valoarea totală finală a contractului, care a fost semnat pe 17 martie, este de 23.444.593,2 lei fără TVA, conform informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice.