Prestatorul de servicii al Complexului Energetic Oltenia (CEO), SC Minprest Serv SA Rovinari, stinge incendiile din cariere sau de la depozitele de cărbune folosind autospeciale din 1982. Potrivit reprezentanţilor Minprest Serv SA Rovinari, unitatea, la care Complexul Energetic Oltenia deţine 95% din acţiuni, are în dotare un număr de 15 autospeciale dispuse în toate carierele miniere ale companiei şi la termocentrale. Este vorba de un total de 12 unităţi miniere de carieră şi patru termocentrale din Gorj şi Dolj şi, mai nou, CET Govora din Vâlcea. Din cele 15 autospeciale, 14 sunt construite în 1982 şi se intervine în continuare cu acestea la stingerea incendiilor, care se produc prin autoaprinderea depozitelor de cărbune sau, accidental, în diferite puncte de lucru ale CEO.
Maşini mai vechi decât unii deservenţi
Gabriel Giorgi, directorul Minprest Serv SA Rovinari, a declarat că autospecialele au mai fost îmbunătăţite în ultimii ani, pentru a putea face faţă la intervenţii. Managerul recunoaşte faptul că unii deservenţi ai autospecialelor sunt mai tineri decât maşinile pe care lucrează.
„Avem un total de 15 autospeciale, din care 14 sunt construite în 1982. Le-am mai îmbunătăţit de-a lungul timpului ca să putem interveni cu eficienţă la stingerea incendiilor ce se produc pe teritoriul administrat de CEO. Nu avem în prezent buget pentru a face astfel de achiziţii, să putem moderniza baza de autospeciale a Minprest. După cum se ştie, noi intervenim şi în majoritatea comunelor care au cariere miniere pe teritoriu, atunci când suntem solicitaţi de către primării. Nu vom mai face acest lucru decât contra cost, pentru că avem nevoie de bani să reparăm autospecialele.
Până acum ceva timp, era totul la mica înţelegere, pentru că noi avem obligaţia să intervenim la subunităţile Complexului Energetic Oltenia, dar fiind vorba de situaţii de urgenţă se mai apela şi la autospecialele de la noi“, a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest Serv SA.