Constructorul sibian CON-A SRL, firma care se ocupă de demolarea stadionului „Ion Oblemenco“, a intrat ieri pe terenul fostului Central cu primele utilaje. Firma a început cu desfacerea tartanului de pe pista de atletism, iar lunea viitoare va intra cu buldozerele în tribune. Reprezentanţii societăţii, care va şi construi noul stadion, au explicat că nu va fi nici o problemă cu termenul de execuţie de două luni pentru demolare, timp în care va fi realizată și proiectarea.
Fostul „Central“, stadionul „Ion Oblemenco“, va fi, în curând, pus la pământ. Societatea CON-A din județul Sibiu, cea care a câștigat licitația lansată de municipalitate pentru demolarea stadionului din Craiova, a intrat în cursul zilei de ieri pe pista de atletism, pentru a o decoperta.
Pe 18 mai intră buldozerele
Demolarea propriu-zisă va începe lunea viitoare, pe 18 mai, până atunci constructorul urmând să „curețe“ zona de alte obiecte mai mici, care urmează să fie predate primăriei. „Nu a început efectiv demolarea. Noi acum pregătim lucrările de demolare, care vor începe săptămâna viitoare, în adevăratul sens al cuvântului. Acum încercăm să eliberăm terenul de lucrurile care trebuie date la primărie. Vorbim despre tartanul de pe pista de atletism, despre scaunele care au mai rămas și trebuie luate de alte primării și de toate obiectele mici care mai sunt aici: tâmplărie, scaune și obiecte de inventar care trebuie eliberate, mai ales din tribuna I“, a explicat directorul executiv zonal al CON-A, Cristian Manițiu.
Acesta a precizat pentru GdS că societatea se va încadra categoric în cele două luni pe care le are la dispoziție pentru demolare. „Nu avem nici un fel de problemă din acest punct de vedere. În ceea ce privește materialele scoase de aici, tot ceea ce este valorificabil, conform contractului, este luat de către primărie și valorificat, restul se duce la groapa de gunoi, iar pământul, în locuri amenajate special pentru așa ceva“, a mai precizat Manițiu.
„Nu va fi nici un timp mort“
Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a completat spusele reprezentantului CON-A într-o conferință de presă. Acesta a precizat că nu vor exista timpi morți în executarea respectivului proiect, fiindcă în două luni, cât este preconizată să dureze demolarea, ar urma să fie executat și proiectul tehnic al stadionului. „Înainte să intre buldozerele, se recuperează ce se poate recupera. Stadionul este în grafic, cârcotașii care credeau că nu se va realiza proiectul au o surpriză, pentru că se întâmplă. Cred că am început povestea stadionului la sfârșitul anului 2012. De atunci până acum au fost licitațiile. Nu am avut parte de contestații nici la demolare, la noi, nici la construcție, la Compania Națională de Investiții (CNI). Graba nu este foarte mare pentru că în momentul în care firma primește notificarea că a fost declarată câștigătoare are un termen de două luni în care să facă proiectul tehnic al stadionului. În acest timp, noi facem demolarea. Nu va fi nici un timp mort“, a explicat Lia Olguța Vasilescu. Scaunele de pe teren vor merge, mare parte, la alte primării din județ, iar restul vor fi oprite de municipalitate pentru stadionul Extensiv. „Am oprit și noi câteva scaune. În rest, în funcție de cum au cerut primarii din județ,
le-am transmis cu titlu gratuit. Conform legii, se poate ceda de către o administrație către alta mobilier sau alte produse de inventar“, a spus primarul. În ceea ce privește gazonul de pe stadion, municipalitatea se gândește la o soluție pentru împărțirea acestuia către cei care doresc să aibă o amintire de pe fostul „Central“.
Pe scurt despre CON-A
Reamintim că societatea CON-A, care se ocupă de demolarea stadionului, este singura societate care a depus ofertă la licitația pentru proiectarea tehnică și construirea noului stadion. Desemnarea oficială a câștigătorului de către CNI, care a organizat procedura de achiziție, ar urma să fie făcută în următoarea perioadă. În ceea ce privește experiența firmei, amintim că aceasta a construit și stadionul Cluj Arena. Totodată, în portofoliul CON-A apar și lucrări din Craiova, cum ar fi cele de restaurare a Bisericii „Mântuleasa“, dar și a Casei Bengescu.