4.2 C
Craiova
miercuri, 13 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTransalpina, promovată în Cehia

Transalpina, promovată în Cehia

Eugen Floarea, un iubitor al frumuseţilor naturale ale judeţului Gorj, stabilit în Cehia de mai mulţi ani, a realizat un site de promovare a Transalpinei. Pe lângă cea mai înaltă şosea din România, pe site sunt promovate mai multe obiective turistice de pe raza judeţului Gorj, recunoscute şi vizitate şi de turişti din afara ţării. Informaţii despre Gorj şi Transalpina pot fi obţinute de turiştii din Cehia, accesând adresa următoare: http://m.eugenfloarea.webnode.cz/. Paginile de promovare concepute de Eugen Floarea sunt ilustrate cu foarte multe fotografii de pe cea mai înaltă şosea din România, Transalpina, şi le prezintă potenţialilor turişti din Cehia posibilităţile de cazare în Rânca, precum şi ce alte obiective turistice de interes major sunt disponibile în împrejurimile zonei Rânca şi Transalpinei şi pe teritoriul judeţului Gorj.
„Această pagină am creat-o pentru cetăţenii cehi care ne vizitează ţara. Eu lucrez în Cehia din 2007 – 2008 şi sunt mulţi cehi care vin în România. Mulţi nu ştiau de zona noastră şi am decis să fac această pagină de promovare. Mă ocup de ea în timpul liber pentru că la firma la care sunt acum lucrez foarte mult. În weekend mă ocup mai mult de pagina pentru Transalpina. Am trecut mai multe zone din Gorj. Când au început oamenii de aici să vadă imaginile, nu le-a venit să creadă că avem aşa ceva. Unii au spus că sunt imagini făcute pe calculator şi că nu sunt reale. Am nişte prieteni cehi care şi-au programat deja vacanţa în Gorj şi vor să ajungă în iulie pe Transalpina“, susţine Eugen Floarea, care îi îmbie pe turiştii din Cehia să vină să vadă Transalpina. Tânărul este originar din comuna gorjeană Stejari, satul Piscou.

Transalpina, obiectiv preferat de turiştii străini

Transalpina nu este singurul obiectiv promovat de site-ul destinat turiştilor din Cehia. Mai există secţiuni bogat ilustrate pentru Defileul Jiului, Cheile Nerei, Valea Sohodolului, Târgu Jiu – Oraşul lui Brâncuşi sau Peştera Polovragi. Transalpina a devenit recent o şosea circulabilă, după ce Secţia Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale a luat decizia de a înlătura zăpada de pe întreg traseul. Drumul este extrem de spectaculos, având în vedere că la început de vară turiştii încă pot avea parte de cantităţi însemnate de zăpadă, cel puţin în anumite zone de pe marginea drumului naţional care traversează munţii din Oltenia către Ardeal. Dacă vremea va fi bună, şoseaua ar putea fi disponibilă până în luna noiembrie a acestui an. Turiştii au început să vină din toată Europa să viziteze Transalpina, iar mulţi dintre ei revin pe cea mai înaltă şosea din România, alături de cunoscuţi şi prieteni.

A început montarea de parapete pe drumurile naţionale

Pentru a creşte siguranţa participanţilor la trafic, Secţia de Drumuri Naţionale Târgu Jiu a început montarea de parapete metalice în zonele cu risc sporit de accidente. În acelaşi timp a început şi schimbarea parapetelor care nu mai corespund din punct de vedere al siguranţei rutiere. Măsura vizează întreaga reţea de drumuri naţionale din judeţ şi în special DN 67 C Transalpina. Aici este nevoie de un program special de implementare a unor măsuri de siguranţă a traficului. Sunt necesare atât parapete de protecţie, cât şi marcaje pe carosabil, cât şi panouri de avertizare pentru turiştii români şi străini care vin în perioada de vară să parcurgă traseul Transalpinei şi să se bucure de frumuseţile zonei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS