4.2 C
Craiova
miercuri, 13 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCN „Fraţii Buzeşti“ - primul pe ţară la admiterea la liceu

CN „Fraţii Buzeşti“ – primul pe ţară la admiterea la liceu

Zece elevi de 10 vor face liceul în Craiova (Foto: GdS)
Zece elevi de 10 vor face liceul în Craiova (Foto: GdS)

CN „Fraţii Buzeşti“ a ajuns în vârful ierarhiei unităţilor de învăţământ din ţară în ce priveşte mediile de admitere la liceu. Astfel, în urma repartizării computerizate ce a avut loc ieri, specializarea Matematică-Informatică şi specializarea Ştiinţe ale naturii de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova au ajuns pe primele două locuri din ţară, ultimele medii de admitere fiind 9,90 şi respectiv 9,88.
„Aşa cum ne aşteptam, avem rezultate îmbucurătoare. Am făcut o estimare după ce s-a afişat ierarhizarea mediilor de admitere şi m-am gândit că mediile de admitere din acest an vor fi mai mari, şi iată că am avut dreptate. Avem medii de admitere mai mari cu zece sutimi faţă de anul trecut şi chiar mai mult de atât la unele specializări. Înregistrăm astfel rezultate remarcabile, fapt ce ne bucură extrem de mult“, a spus prof. Zamfirică Petrescu, directorul CN „Fraţii Buzeşti“.

9,68 – ultima medie de admitere la specializarea Matematică-Informatică de la CN „Carol I“

Şi la CN „Carol I“ la profilul real, specializarea Matematică-Informatică, ultima medie de admitere este 9,68, iar la Ştiinţe ale naturii – 9,64. Şi la CN „Elena Cuza“, mediile de admitere din acest an sunt foarte mari. Astfel, la profilul real, specializarea Ştiinţe ale naturii, ultima medie de admitere este 9,53, iar la specializarea Matematică-Informatică – 9,44. Şi candidaţii care au optat pentru Colegiul Naţional „Ştefan Velovan“ au avut emoţii în acest an. Ultima medie de admitere la profilul real, specializarea Ştiinţe ale naturii, este 9,29, la Matematică-Informatică – 9,25, iar la profilul umanist, specializarea Filologie, ultima medie de admitere este 9,15.
Din totalul locurilor alocate – 4.256 – corespunzătoare unui număr de 152 de clase, în această primă etapă au fost repartizați un număr de 4.037 de elevi. Alți 150 urmează să fie distribuiţi în cea de-a doua etapă de repartizare computerizată, ce va avea loc pe 23 iulie. La nivelul judeţului Dolj, 220 de locuri au rămas neocupate. Cele mai multe locuri rămase libere sunt la Liceul Tehnologic „George Bibescu“ din Craiova – 43; la Liceul Tehnologic Auto – 37; la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto – 46; la Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate – 29; la Liceul Tehnologic „Ştefan Anghel“ Băileşti – 27; la Liceul Tehnologic „Horia Vintilă“ Segarcea, 20.

Elevii de 10 ai judeţului Dolj

Şi în acest an, avem elevi care au absolvit cu nota 10 gimnaziul şi care au obţinut 10 la evaluarea naţională. 11 adolescenţi doljeni au fost admişi la liceu cu media de admitere 10. Aceştia sunt: Daria Elena Aranghel, de la CN „Carol I“, care a fost admisă la acelaşi liceu în care a urmat gimnaziul; Monica Bădescu – de la Şcoala Gimnazială „Mircea Eliade“, care a fost admisă la CN „Fraţii Buzeşti“; Dragoş Alexandru Boldişor, de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Romanescu“ – admis la CN „Fraţii Buzeşti“, Theodora Andreea Călin, de la CN „Fraţii Buzeşti“, admisă în aceeaşi unitate de învăţământ în care a urmat ciclul gimnazial; Bianca Maria Dicu – absolventă a CN „Carol I“, admisă la acelaşi liceu; Andreea Eliza Ghinea, de la CN „Fraţii Buzeşti“, admisă la aceeaşi unitate de învăţământ; Alexandra Ştefania Grigorie – de la Şcoala Gimnazială „Elena Farago“, admisă la CN „Fraţii Buzeşti“; Bogdana Gabriela Nica, de la Şcoala Gimnazială „Traian“, a fost admisă la CN „Fraţii Buzeşti“; Marius Niculescu, de la CN „Carol I“, va studia în aceeaşi unitate de învăţământ în care a urmat opt clase; Raluca Elena Popescu, de la Şcoala Gimnazială „Mircea Eliade“, ce a fost admisă la CN „Fraţii Buzeşti“. Tot cu media 10 a fost admisă şi Daria Maria Luculescu – de la CN „Fraţii Buzeşti“, care a ales să studieze la Colegiul Naţional „Sfântul Sava“ din Bucureşti.
Astăzi, 15 iulie, vor fi afișate la licee listele cu candidații repartizați și listele cu locurile neocupate în unitățile de învățământ liceal. Cea de-a doua etapă de repartizare computerizată va avea loc pe 23 iulie, iar cea de a treia, în zilele de 3 și 4 septembrie. Etapa a II-a debutează pe 15 iulie pentru candidații care susțin probe de aptitudini, pentru cei care nu au participat în prima etapă de admitere, dar și cei care nu au putut fi repartizați în prima etapă din cauza numărului insuficient de opțiuni.
Va mai exista și o repartizare pentru admiterea pentru învățământul seral și pentru cel cu frecvență redusă, în perioada 21-24 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS