27 C
Craiova
marți, 2 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrefectura amână să ia o decizie în cazul primarilor condamnaţi definitiv

Prefectura amână să ia o decizie în cazul primarilor condamnaţi definitiv

Prefectura Gorj amână luarea unei decizii în privinţa primarilor din judeţ care au condamnări penale şi potrivit legii ar trebui să îşi piardă mandatul. În ciuda faptului că există cel puțin trei astfel de cazuri în județul Gorj, Instituția Prefectului evită să aplice legea și tergiversează situația acestora motivând că cei din Ministerul de Interne trebuie să ia o decizie.
Reprezentanții Prefecturii Gorj susțin că au trimis înștiințări oficialilor de la București, privind situația primarilor, însă nu au primit nici un răspuns.
Printre primarii care au condamnări penale și riscă suspendarea din funcții se numără Vasile Moșoiu, primarul comunei Drăguțești, Victor Geogia, edilul din Bengești-Ciocadia, și Mihai Troacă de la Padeș. Vasile Moşoiu a fost condamnat definitiv într-un dosar penal la un an închisoare cu suspendare, hotărârea fiind emisă de Curtea de Apel Craiova.
Moşoiu a fost trimis în judecată, în 2013, pentru comiterea infracţiunii de conflict de interese. Victor Geogia, primarul din Bengeşti-Ciocadia, riscă și el suspendarea din funcţie, întrucât are două condamnări cu suspendare, fiecare de câte şase luni, ultima devenind definitivă în martie 2013.

Condamnare şi pentru edilul din Padeş

Mihai Troacă, primarul din Padeș, a fost implicat în mai multe dosare cu iz penal. Condamnat într-un dosar pentru evaziune fiscală, Troacă a fost implicat și în alt scandal când a agresat un consilier local, precum și în returnări ilegale de TVA.
De asemenea, Troacă a mai fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare pentru conducere în perioada de suspendare a permisului. Cu toate acestea, Prefectura Gorj susține că încă analizează situația edililor și anunță că va lua o decizie cât mai curând. Prefectul de Gorj, Alin Văcaru, susține că, imediat ce va primi hotărârile instanțelor, va aplica și legea.
„Am solicitat și secretarilor de primării, unde edilii au condamnări penale, o adresă privind situația acestora. Am trimis adrese şi la Serviciul Cazier pentru a vedea cine are cazier şi ce este înscris în cazier acolo unde sunt probleme. Imediat ce vom avea documentaţia la dispoziţie şi totul va fi în regulă, vom constata încetarea de drept a mandatelor de primar“, a declarat Alin Văcaru, prefectul de Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS