Peste 2.000 de gorjeni s-au înscris pe portalul Bursei online a locurilor de muncă. Spre deosebire de bursele tradiţionale ale locurilor de muncă, unde este necesară prezenţa beneficiarului şi a celui care oferă un loc de muncă, la bursa online interviul de angajare are loc pe chat. Persoanele interesate de găsirea mai rapidă a unui loc de muncă s-au înscris pe site-ul www.blmo.ro, realizat în cadrul unui proiect care a beneficiat de finanţare europeană. În cadrul proiectului au fost implicată Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara în parteneriat cu AJOFM Alba, AJOFM Gorj, AJOFM Maramureş, Fundaţia Mara, Asociaţia Psihologilor Gorjeni, Artemis SRL Alba Iulia şi Rogepa SRL Baia Mare. Proiectul este finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 4 „Modernizarea Serviciului Public de Ocupare“, Domeniul major de intervenţie 4.1 „Întărirea capacităţii SPO pentru furnizarea serviciilor de ocupare“.
O alternativă pentru şomeri
Proiectul oferă o alternativă la serviciile clasice de mediere a forţei de muncă prin intermediul Bursei Locurilor de Muncă, deschizând oportunitatea accesării online a acestor servicii, sub forma unui serviciu de tip „self-service“ – Bursa locurilor de muncă online.
„Proiectul propune o soluţie viabilă de dezvoltare a serviciilor de tip “self-service“, adresate beneficiarilor: angajatori şi persoane în căutarea unui loc de muncă. Participarea la bursă este o opţiune disponibilă în orice interval orar şi în oricare zi a săptămânii ceea ce deschide posibilitatea persoanelor în căutarea unui loc de muncă de a fi selectat pentru angajare în afara graniţelor ţării şi în afara spaţiului european. Avem peste 2.000 de persoane din judeţul Gorj înscrise pe acest portal. Acolo sunt disponibile informaţii atât despre angajatori şi oferta acestora, cât şi despre cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Oricând poate fi studiată oferta de o parte şi de cealaltă şi poate fi stabilită o zi şi o oră pentru un interviu prin chat. Astfel, se evită deplasarea la interviu în ţară sau în străinătate. Este o mediere care facilitează accesul la piaţa muncii. Portalul va exista în continuare şi după finalizarea proiectului în această lună. Avem şi 50 de angajatori din Gorj înscrişi cu oferte pe acest site. Angajatorul intră, urmăreşte potenţialii angajaţi, selectează ce îl interesează şi stabileşte interviul. Nu ne aşteptam să fie atât de multă lume interesatăă de această alternativă în găsirea unui loc de muncă. Tot mai multe persoane au acces la tehnologie şi este mult mai la îndemână un astfel de instrument în găsirea unui loc de muncă. Dacă nu au acasă posibilitatea de a folosi internetul, îi aşteptăm la sediul AJOFM din Târgu Jiu, unde le vom acorda asistenţă şi le punem de dispoziţie echipamentele necesare“, a declarat Diana Văduva, consilier în cadrul AJOFM Gorj.