4 C
Craiova
miercuri, 13 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMina Ploştina a fost închisă definitiv

Mina Ploştina a fost închisă definitiv

Mina Ploştina a devenit o amintire
Mina Ploştina a devenit o amintire

Reprezentanţii Ministerului Economiei s-au aflat luni la Motru, unde au semnat recepţia lucrărilor de închidere la mina de subteran Ploştina. Aici au lucrat în trecut sute de mineri, însă activitatea de subteran din cadrul Complexului Energetic Oltenia a intrat din 2007 într-un proces de conservare, respectiv închidere. Fondurile privind închiderea Minei Ploştina, ultima mină de subteran din Gorj care a mai fost activă până recent, au fost alocate de compania Conversmin Bucureşti, prin punctul de lucru din Târgu Jiu. Lucrările au fost efectuate de o firmă de specialitate şi s-au ridicat la 1,3 milioane de lei. La recepţia lucrărilor au fost prezenţi doi funcţionari din cadrul Ministerului Economiei, primarul din Motru, Dorin Hanu, reprezentanţi ai INSEMEX Petroşani, reprezentanţi ai autorităţilor judeţene.

Aşteaptă fonduri de la Ministerul Economiei

Potrivit lui Iosif Cotot, reprezentant al Direcţiei Generale de Resurse Minerale din cadrul Ministerului Economiei, în urma finalizării lucrărilor a fost închisă doar mina Ploştina, urmând ca în continuare să rămână de executat lucrările de ecologizare a zonei.
„Am realizat recepţia lucrărilor de închidere a Minei Ploştina. Este o mină de subteran. Aceasta a fost prima etapă a programului de închidere a Minei Ploştina, aprobat prin două hotărâri de guvern. În a doua etapă vor fi realizate şi lucrările de ecologizare la suprafaţă. Vom vedea când vor fi alocate fondurile. Sperăm ca în anul 2016 să fie gata, în condiţiile în care vor fi alocate şi fonduri în acest sens, iar semnalele sunt pozitive. Următoarea mină de subteran unde vom merge să facem recepţia este cea de la Zegujani, în Mehedinţi. La nivel naţional au fost aprobate spre închidere 556 de mine, din care au fost închise până în prezent aproape 300. Programul va continua în funcţie de alocarea fondurilor“, a declarat Iosif Cotot, consilier în cadrul Ministerului Economiei, la Direcția Generală de Resurse Minerale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS