34 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovean condamnat pentru complicitate la evaziune fiscală

Craiovean condamnat pentru complicitate la evaziune fiscală

Ofițerii Serviciului de Investigații Criminale Dolj l-au prins și încarcerat, luni, pe craioveanul Florinel Dănuț Dumitru, de 56 de ani, pe numele căruia Tribunalul Bistrița-Năsăud a emis un mandat de executare a unei pedepse de trei ani și cinci luni pentru complicitate la evaziune fiscală.
Florinel Dănuț Dumitru a fost trimis în judecată în mai, anul trecut, de procurorii din Bistrița, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Bistrița Năsăud. Craioveanul a fost acuzat că, „în perioada octombrie 2004 – mai 2008, a completat, la cererea administratorului Gagea Ciociu Grigore, mai multe facturi fictive, pe care acesta din urmă le-a înregistrat în contabilitatea societăților sale, cu consecința păgubirii bugetului de stat, reprezentat de ANAF-DRFP Cluj-Napoca, Agenția Județeană de Administrare Fiscală Bistrița-Năsăud, cu suma de 1.127.058,77 lei“.
Inculpatul a fost condamnat în mai, anul acesta, la trei ani și cinci luni de închisoare cu executare. În plus, Dumitru a fost obligat să achite statului suma de 1.127.058 de lei, din care împreună cu SC Euromed Expo SRL Bucureşti suma de 272.729 de lei.
Hotărârea instanței a fost atacată cu apel de inculpat, iar săptămâna trecută, pe 13 octombrie, Curtea de Apel Cluj a dat o hotărâre definitivă în acest dosar. Instanța a luat act de faptul că inculpatul și-a retras apelul, așa că Florinel Dănuț Dumitru a rămas cu pedeapsa dată în mai de Tribunalul Bistrița-Năsăud. Luni, bărbatul a fost ridicat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Dolj și încarcerat în Penitenciarul Craiova.
Același Florinel Dănuț Dumitru a fost condamnat de Tribunalul Olt la trei ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune, fiind eliberat condiționat în aprilie 2014, cu o lună înainte să fie trimis în jduecată pentru complicitate la evaziune fiscală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS