7.6 C
Craiova
sâmbătă, 26 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Tosca“, pe scena Operei Române

„Tosca“, pe scena Operei Române

Soprana Cellia Costea va da viaţă Floriei Tosca pe scena Operei Române Craiova (Foto: celliacostea.com)
Soprana Cellia Costea va da viaţă Floriei Tosca pe scena Operei Române Craiova (Foto: celliacostea.com)

Opera Română Craiova prezintă mâine de la ora 19.00, opera „Tosca“, de Giacomo Puccini. Pe scena operei din Bănie vor urca mari nume ale operei internaționale: soprana Cellia Costea, solistă a Operei din Atena, care de-a lungul carierei a încântat publicul renumitei Opere din Viena și Covent Garden, și tenorul Rafael Alvarez, care, de asemenea, are o îndelungată colaborare cu Opera de Stat din Viena.
Soprana Cellia Costea va da viaţă Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alături de tenorul mexican Rafael Alvarez, în rolul lui Mario Cavaradossi. Din distribuție mai fac parte Ștefan Ignat (București) – Baronul Scarpia, Sorin Drăniceanu – Cesare Angelotti, Ioan Cherata -Sagrestano, Dragoș Drăniceanu – Sciaronne,  Florin Ormenișan – Spoletta, Victor Dimieru – Temnicerul, Noemi Modra – Păstorul.
Conducerea muzicală va fi asigurată de dirijorul italian Marcello Mottadelli, dirijor de excepție al marilor orchestre, maestru ce deține un repertoriu extraordinar și care, de-a lungul carierei, s-a aflat la pupitrul dirijoral al orchestrelor din Danemarca, Suedia, Corea, Italia și Germania.
Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Române Craiova alături de Corul de copii al Liceului de Arte „Marin Sorescu“ din Craiova sub pregătirea muzicală a maestrului Florian George Zamfir.
„Tosca“, de Giacomo Puccini, este o operă în trei acte scrisă pe un libret de Luigi Illica și Giuseppe Giacosa, care a avut premiera la Teatrul Costanzi din Roma, pe 14 ianuarie 1900. Opera este bazată pe piesa dramatică a lui Victorien Sardou „La Tosca“ și prezintă povestea celebrei cântăreaţe a Romei, Tosca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS