20.6 C
Craiova
luni, 30 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljImpact mortal între un Audi și un Volkswagen

Impact mortal între un Audi și un Volkswagen

Un bărbat de 63 de ani a murit, iar alte două persoane au fost rănite în urma unui accident violent produs ieri-dimineață, în jurul orei 10.00, pe Drumul Județean 552, între localitățile doljene Bucovăţ şi Terpezița.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, craioveanul Sorin Dincă, de 20 de ani, care conducea un Volkswagen Golf către Craiova, în zona km. 17+800 a lovit frontal un Audi Q5, condus din sens opus de Valentina Negrea, de 27 de ani, din Craiova.
În urma impactului violent dintre cele două autoturisme, Petre Roşu, de 63 de ani, din comuna Unirea, pasager pe locul din drepta faţă al autoturismului Volkswagen a decedat pe loc, iar Sorin Dincă a fost rănit grav. De asemenea, Florin Roșu, de 27 de ani, care stătea pe bancheta din spate a aceluiași autoturism, a fost rănit ușor. Cei doi bărbați răniți au fost transportați cu ambulanțele la Spitalul de Urgență Craiova, unde au primit îngrijiri medicale.
Inițial, ofițerii Biroului Rutier Craiova au stabilit că șoferul de 20 de ani a pătruns pe contrasens și a lovit frontal autoturismul Audi. De altfel, șoferița de 27 de ani a explicat că, într-adevăr, Golful a intrat pe contrasens și nu a putut să evite impactul. „M-am trezit cu el în față. Am vrut să-l evit, dar era prea târziu“, a spus femeia. Ulterior, oamenii legii au stabilit că, de fapt, ambii șoferi sunt responsabili pentru producerea accidentului rutier în urma căruia și-a pierdut viața bărbatul de 63 de ani. Asta pentru că, spun polițiștii, cei doi conducători auto ar fi circulat pe mijlocul drumului, în condițiile în care pe DJ 552 era ceață. „Din primele cercetări ale polițiștilor rutieri s-a stabilit faptul că Sorin D., în timp ce conducea un autoturism spre Craiova, parţial pe sensul opus de circulație, a intrat în coliziune frontală cu alt autoturism condus din sens invers, tot parţial pe sensul opus, de Valentina N.“, a precizat Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Polițiștii doljeni mai spun că vor continua cercetările și a fost întocmit un dosar penal privind comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Cei doi șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, care a indicat faptul că nu au consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.

Sfaturi pentru șoferi

Oamenii legii țin să le amintească șoferilor că, în această perioadă a anului, ceața poate fi întâlnită pe majoritatea drumurilor, mai ales dimineața.
Șoferii sunt sfătuiți să circule cu viteză redusă, iar orice manevră să fie făcută numai după o asigurare temeinică.
De asemenea, șoferii ar trebui să țină aprinse luminile de întâlnire ale mașinilor pe toate categoriile de drumuri, iar în condiții de ceaţă densă să le folosească şi pe cele de ceaţă.
„Obligația conducătorilor de vehicule este să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor, când ceaţa reduce vizibilitatea sub 100 de metri. Această viteză permite oprirea în condiţii de siguranţă, atunci când pe drum apare o situaţie de pericol.
Nu trebuie uitat că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea“, au mai precizat polițiștii doljeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS