34 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProxeneți condamnați definitiv

Proxeneți condamnați definitiv

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât luni să condamne definitiv 14 inculpați dintr-un dosar privind comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, prostituţie şi proxenetism.
Unii membri ai grupului, suspectați că se ocupau cu plasarea de prostituate în mai multe hoteluri din Craiova, au fost reținuți de procurorii DIICOT la sfârşitul lunii octombrie 2012. Oamenii legii au oprit, în Craiova, trei taxiuri în care se aflau nouă femei, dintre care două minore, şi care erau transportate la un hotel de pe Centura de Nord „în vederea exploatării sexuale“, după cum au precizat anchetatorii. Din cercetările poliţiştilor Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane s-a stabilit că membrii grupului infracţional au exploatat sexual în ultimii doi ani, plasând în diverse hoteluri din Craiova, dar şi în judeţul Olt, aproximativ 20 de victime, unele dintre ele fiind minore. De pe urma tinerelor care se prostituau, proxeneţii ar fi obţinut peste 70.000 de euro în cei doi ani de „activitate“. De asemenea, din investigaţiile oamenilor legii s-a mai stabilit că cei trei taximetrişti – Sorin Popescu, de 49 de ani, Claudiu Crăciun, de 26 de ani, şi Daniel Dincă, de 44 de ani, toţi din Craiova, erau implicaţi în activitatea membrilor grupului de proxeneţi, fiind complicii acestora. Altă inculpată, craioveanca Sanda Cazacu, de 48 de ani, a fost acuzată că se ocupa de găsirea clienţilor, pe care îi racola de obicei prin intermediul anunţurilor de mică publicitate, apoi le „livra“ prostituate în diverse hoteluri.
După încheierea cercetărilor, în decembrie 2015, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a 14 inculpați, toți fiind condamnați de tribunalul Dolj pe 30 ianuarie, anul trecut. Sanda Cazacu a fost condamnată la opt ani de închisoare, iar Daniel Brâncuş şi Cosmin Busuioc – la câte zece ani de puşcărie. Alţi patru inculpaţi, Marin Bărbulescu, Mihail Stanciu, Claudiu Crăciun şi Emilian Mihăilă, au fost condamnaţi la câte şapte ani de închisoare, iar Cosmin Falcoe şi Gheorghe, Mădălin şi Valentin Croitoru au primit pedepse între trei şi cinci ani de închisoare cu executare.
Daniel Dincă, Ovidiu Gronea şi Sorin Popescu au primit câte trei ani de închisoare, însă cu suspendare. Hotărârea instanței a fost atacată cu apel de inculpați și procurori, iar luni, 14 decembrie, Curtea de Apel Craiova a dat o hotărâre definitivă în acest dosar. De data acesta, inculpații au primit pedepse ceva mai blânde, cuprinse între doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare și șapte ani și șase luni de închisoare. De exemplu, Sandei Cazacu i-a fost redusă pedeapsa la cinci ani de închisoare, lui Busuioc – la șapte ani și șase luni de închisoare, iar lui Brâncuș – la patru ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS