34 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRazie de amploare în cluburi și pe șosele

Razie de amploare în cluburi și pe șosele

Polițiștii doljeni spun că, sâmbătă noaptea, au verificat peste 100 de discoteci și cluburi (Foto: www.debanat.ro)
Polițiștii doljeni spun că, sâmbătă noaptea, au verificat peste 100 de discoteci și cluburi (Foto: www.debanat.ro)

Polițiștii și jandarmii doljeni au făcut, sâmbătă noapte, o razie în peste 100 de cluburi și discoteci, dar și pe șoselele din județ, în urma căreia au dat amenzi în valoare totală de aproape 100.000 de lei. Și polițiștii din Olt au ieșit sâmbătă în trafic, fiind depistați mai mulți șoferi care s-au urcat „afumați“ bine la volan.

La acțiunea organizată sâmbătă noapte de Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Dolj au participat aproximativ 200 de polițiști, care au fost sprijiniți de jandarmi și de luptătorii Serviciului de Acțiuni Speciale. Oamenii legii spun că au oprit în trafic peste 500 de autovehicule și au verificat 113 cluburi și 14 discoteci, în urma acțiunii fiind întocmite 15 dosare penale. În plus, polițiștii au dat 155 de amenzi în valoare de 96.000 de lei, au reținut opt permise de conducere, dar și patru certificate de înmatriculare. Reprezentanții IPJ Dolj au dat ca exemplu trei șoferi prinși băuți la volan, dar și patru tineri care au fost amendați după ce au fost prinși jucând pocher într-un bar din localitatea Călărași.
În comuna Perișor, polițiștii l-au oprit în trafic pe Mădălin Păun, de 26 de ani, din Sălcuța, care se afla la volanul unui Ford. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În aceeași seară, în localitatea Seaca de Cîmp, oamenii legii l-au depistat conducând băut pe Gheorghe Cătăneanu, de 51 de ani, din localitate. Polițiștii au stabilit că bărbatul avea o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, dar și că nu avea permis de conducere. Tot în cadrul raziei de sâmbătă noapte, polițiștii din Calafat l-au depistat și pe Adrian Ghișe, de 41 de ani, care s-a urcat băut la volanului unui Peugeot. În cazul acestuia, aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cei trei șoferi s-au ales cu dosare penale pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, iar Cătăneanu și pentru conducere fără permis. De asemenea, în cadrul raziei, polițiștii din Dăbuleni au depistat într-un bar din comuna Călăraşi patru tineri care jucau pocher pe bani. Fiecare a fost amendat de oamenii legii cu 500 de lei, iar suma pusă în joc (138 de lei) a fost confiscată.

Razie și în județul Olt

Cei mai „afumați“ șoferi au fost depistați însă pe șoselele din județul Olt, în urma mai multor acțiuni de control în trafic făcute de oamenii legii.
Potrivit reprezentanților IPJ Olt, sâmbătă noapte, în localitatea Vădastra, un șofer de 20 de ani a intrat cu mașina pe care o conducea într-un autoturism parcat regulamentar. Polițiștii care au ajuns la locul accidentului au stabilit că șoferul avea o alcoolemie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care l-au dus la spital pentru a-i recolta probe de sânge, însă acesta a refuzat. Tot sâmbătă, polițiștii din Olt au depistat un șofer băut și în comuna Dăneasa. Este vorba de un bărbat de 29 de ani, din localitate, care avea o alcoolemie de 1,13mg/l alcool pur în aerul expirat și care a refuzat să-i fie recoltate probe biologice. Alt șofer băut, tot de 29 de ani, a fost depistat în trafic în comuna Seaca. Și acesta a refuzat să dea probe de sânge. De asemenea, în comuna Văleni, oamenii legii au avut de-a face cu o șoferiță care s-a urcat la volan băută și fără permis de conducere. Este vorba de o femeie de 37 ani, din Piteşti, care a pierdut controlul direcţiei şi a trecut cu mașina prin gardul unei gospodării din Văleni. Polițiștii care s-au dus la fața locului au aflat că femeia nu are permis de conducere, dar și că mirosea a alcool. Femeia a refuzat însă să fie testată cu aparatul etilotest, dar și să-i fie recoltate probe biologice.
Cei patru șoferi s-au ales cu dosare penale pentru refuzul prelevării de mostre biologice, infracțiune care se pedepseşte cu închisoarea de la unu la cinci ani.

Filtre pe patru drumuri naționale

Tot sâmbătă, ofițerii Direcţiei Rutiere a Inspectoratului General al Poliţiei Române au dispus oganizarea unei acțiuni în trafic pe DN 1, DN 2, DN 6 şi DN 7. Au ieșit în trafic peste 1.000 de polițiști, care au dat 3.758 de amenzi șoferilor care au depăşit viteza regulamentară. De asemenea, poliţiştii au reţinut 102 permise de conducere pentru depăşirea vitezei regulamentare cu mai mult de 50 km/h.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS