Martorii din dosarul lui Aristică Bejinaru, cunoscut drept proxenetul de la Complexul Energetic Oltenia (CEO), refuză să se prezinte la procesul în care este judecat fostul lăcătuş-mecanic. Unii dintre cei chemaţi să depună mărturie împotriva lui Aristică Bejinaru trebuia să se prezinte încă de anul trecut la Tribunalul Gorj, însă nu au luat în considerare citaţiile ca martori. Magistraţii au decis ca la termenul de ieri respectivii să fie aduşi cu mandat pentru a depune mărturie în dosarul care vizează infracţiunile de proxenetism şi trafic de persoane.
Bejinaru se află în prezent în arest la domiciliu, iar la termenul de ieri au fost programate la audieri și cele două tinere considerate părți vătămate. Una dintre cele două femei din Gorj a susținut că a fost vândută în Germania pentru câteva mii de euro. Tânăra ar fi reușit să fugă din club după trei luni de coșmar. Altă adolescentă a mărturisit că la 15 ani a făcut avort, după ce ar fi rămas însărcinată cu unul dintre bărbații care ofereau 50 de lei pentru fiecare partidă.
Peste 15.000 de euro de pe urma fetelor
Procurorii DIICOT au stabilit că Aristică Bejinaru ar fi obținut peste 15.000 de euro de pe urma presupuselor victime. Acesta a susținut însă permanent că este nevinovat, iar ca dovadă a prezentat datoriile sale la mai multe bănci. Procurorii DIICOT l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Aristică Bejinaru, pentru trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. Alături de acesta mai sunt judecaţi Casian Bejat şi Delia Georgeta Stoiceanu. Anchetatorii au stabilit că bărbatul, în timp ce figura ca lăcătuş-mecanic la Cariera Roşiuţa, se ocupa cu activităţi de proxenetism. Bărbatul a cumpărat bunăvoinţa şefilor săi din CEO prin favoruri sexuale oferite de fetele pe care le exploata.
„Deşi este angajat la UMC Roşiuţa din cadrul Complexului Energetic Oltenia, pe postul de lăcătuş-mecanic, cu program zilnic de opt ore, inculpatul a făcut în aşa fel încât să intre în graţiile unor şefi şi persoane influente, prin acte de corupere ori plasarea de tinere pentru a întreţine raporturi sexuale cu aceştia, situaţie în care a fost favorizat să nu se prezinte mai deloc la serviciu.
Timpul inculpatului era împărţit în funcţie de activităţile de recrutare, transportare şi plasare a tinerelor pentru a fi exploatate sexual, având mai mult un program de noapte, când era prezent în cluburi, săli de jocuri de noroc şi pariuri sau alte locaţii destinate agrementului, iar în cursul zilei se odihnea…
Bejinaru Aristică-Benoni a implicat un număr mare de tinere, multe aproape de vârsta minoratului şi aflate în continuarea studiilor, aşa încât a profitat la recrutarea acestora de un pretins sprijin că le ajută la promovarea unor testări sau examenul de bacalaureat ori acordarea anticipată de sprijin material care să creeze o stare de dependenţă sau chiar de supunere necondiţionată în faţa sa, cât şi a persoanelor de legătură.
În unele cazuri, precum în situaţia persoanelor vătămate B.E.D. (de 14 ani) şi B.E.C. (de 19 ani), inculpatul Bejinaru Aristică-Benoni le-a adresat ameninţări şi a lansat acte de intimidare pentru a nu se plânge organelor de anchetă şi nici să dezvăluie către persoane de încredere faptele exercitate asupra acestora“, potrivit procurorilor DIICOT Gorj.
Între timp, bărbatul a fost concediat de la Complexul Energetic Oltenia, unde ani la rând ar fi fost pontat ca prezent la serviciu, deşi procurorii susţin că se ocupa cu altceva.