5.1 C
Craiova
duminică, 19 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăLocalGorjTrei traficanţi de droguri au ajuns după gratii

Trei traficanţi de droguri au ajuns după gratii

Reţeaua de traficanţi de droguri nu a rezistat decât cinci luni
Reţeaua de traficanţi de droguri nu a rezistat decât cinci luni

Trei dintre cei nouă suspecţi acuzaţi de trafic de droguri de DIICOT Gorj au ajuns după gratii. Este vorba de sportivul Alexandru Ghişe, din Târgu Jiu, şi alți doi suspecți acuzați de trafic de droguri de mare risc. Boxerul Alexandru Ghişe, din Târgu Jiu, este considerat de procurori ca fiind unul dintre liderii grupului infracțional care ar fi comandat droguri din Marea Britanie şi Germania şi le-ar fi vândut, ulterior, în mai multe judeţe din ţară, prin intermediul unei firme de curierat. Comenzile variau între 150 şi 700 de lei. Anchetatorii au efectuat vineri nouă percheziţii în Gorj, Mehedinţi şi Hunedoara şi au ridicat nouă suspecţi. Au fost găsite două pistoale şi cantitatea de 400 de grame de droguri. Cei trei au fost prezentaţi vineri la audieri, la sediul DIICOT Gorj. Procurorii urma să decidă vineri dacă se impune arestarea preventivă a celor trei persoane acuzate de trafic de droguri de mare risc.

Droguri prin curierat

Modul în care opera gruparea de traficanţi de droguri i-a uimit de procurori, având în vedere că au fost folosite serviciile unei firme de curierat rapid. Suspecţii nu s-au temut nici o clipă de oamenii legii şi de faptul că acţionau relativ la vedere, comenzile fiind transmise şi primite pe internet, iar banii erau viraţi într-un cont bancar. Este şi motivul pentru care reţeaua de traficanţi de droguri a fost depistată şi destructurată relativ repede. Suspecţii sunt acuzaţi că au acţionat în perioada octombrie 2015 – februarie 2016, deci doar pentru aproximativ cinci luni. „Trei suspecţi din Târgu Jiu au constituit un grup infracțional organizat, în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de droguri de risc (canabis) şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive (etnobotanice). În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că drogurile și substanțele psihoactive erau comandate de către membrii grupului de pe diferite site-uri de internet (în special din Marea Britanie), iar apoi distribuite în țară la mai mulţi consumatori. Unul dintre membrii grupului distribuia, prin intermediul firmelor de curierat, droguri și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive la mai mulți consumatori de pe raza județelor Sibiu, Mureș, Maramureș, Timiș, Arad și Hunedoara. De asemenea, pe raza județului Hunedoara, în special pe raza municipiului Lupeni și a localităților limitrofe, drogurile și etnobotanicele erau distribuite la diverși consumatori, dintre care unii minori, în schimbul unor sume importante de bani, de către alt membru al grupului. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare a fost găsită şi ridicată cantitatea de aproximativ 400 g masă vegetală, două arme de foc, deţinute fără drept, un laptop, nouă telefoane mobile şi mai multe dispozitive de mărunţit şi cântărit“, potrivit unui comunicat de presă al DIICOT.
Procurorii atrag atenţia că traficanţii de droguri care sunt depistaţi de poliţie sunt înlocuiţi relativ rapid de alţi suspecţi care continuă sub diferite moduri activitatea, având şi clienţi dispuşi să scoată bani din buzunar pentru mirajul etnobotanicelor sau a altor stupefiante care pot pune în pericol viaţa consumatorului. De amintit că în luna decembrie a anului trecut procurorii şi poliţiştii DIICOT Gorj au destructurat o reţea de trafic de droguri care avea drept clienţi elevi ai Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS