22.3 C
Craiova
duminică, 30 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBursa generală a locurilor de muncă la Craiova, pe 14 aprilie

Bursa generală a locurilor de muncă la Craiova, pe 14 aprilie

Doljenii care nu au serviciu sunt aşteptaţi pe 14 aprilie la Bursa generală a locurilor de muncă. Evenimentul este organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj, începând cu ora 9.00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova. Obiectivul principal al acestei măsuri active îl constituie creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă disponibile în rândul şomerilor, prin întâlnirea directă a cererii cu oferta de forţă de muncă.
„Bursa generală a locurilor de muncă reprezintă o oportunitate pentru toţi solicitanţii de joburi interesaţi să cunoască mai bine piaţa muncii, ofertele de locuri de muncă, pentru a putea astfel să aleagă potrivit pregătirii lor profesionale, sau în ultimă instanţă să se (re)orienteze profesional către ocupaţii/meserii cu mai mari posibilităţi de angajare pe termen mediu şi lung“, a precizat Alina Ghercioiu, purtător de cuvânt la AJOFM Dolj.
Angajatorii participanţi la Bursa generală a locurilor de muncă vor avea prilejul să îşi recruteze personalul direct, fără intermediari, în funcţie de cerinţele concrete ale locului de muncă pe care îl oferă. Angajatorii care dispun de locuri de muncă vacante şi sunt interesaţi să participe la această bursă pot depune situaţia privind locurile de muncă vacante ce vor fi oferite în cadrul acţiunii la sediul AJOFM Dolj, strada Eugeniu Carada, nr. 13A, până pe 13 aprilie, sau le pot transmite atât pe adresa de e-mail a instituţiei: [email protected], cât şi pe fax (0351/401.557).
În 2015, la Bursa generală a locurilor de muncă, din cei 148 de agenți economici care au fost contactați de reprezentanții AJOFM, s-au prezentat 57, oferind 708 locuri de muncă vacante. Cele mai multe au fost de confecționer, ospătar, secretar, operator mase plastice, bucătar și agent de securitate, şi doar 98 de locuri de muncă au fost pentru persoane cu studii superioare. 37 de persoane au fost încadrate în muncă, dintre care una cu studii superioare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS