4 C
Craiova
joi, 12 decembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljInvadați de țânțari

Invadați de țânțari

Proprietarii din blocurile 2-3 de pe Calea Unirii din Craiova spun că imobilele în care locuiesc sunt invadate de țânțari, chiar dacă temperatura de afară nu este propice dezvoltării acestora. Locatarii susțin că acest lucru nu s-a mai întâmplat până acum și consideră că singura cauză ar fi șantierul din vecinătate. Lucrările la care fac referire proprietarii se desfășoară în curtea Muzeului de Artă din Craiova. Aici, de nouă luni se muncește la Centrul Internațional „Constantin Brân­cuși“, pe parcursul lucrărilor fiind nevoie să se umble la unul dintre canalele prin care trec conductele de termoficare. Proiectul, cu o valoare estimată la 7,3 milioane de euro, ar fi trebuit să se finalizeze pe 22.03.2016, dar lucrările sunt întârziate, iar șantierul este plin de bălți și nămol. „De câteva săptămâni avem țânțari, cred că de la apa care este în curtea muzeului, asta este părerea mea. Noi stăm din 1971 în acest bloc și nu am avut țânțari ca acum, mai ales în perioada rece. Această invazie coincide cu șantierul din curtea muzeului, unde sunt bălți și nămol și nu prea se lucrează. De unde să vină țânțarii dacă nu de la apa din curtea muzeului, unde este șantier? La noi subsolul este uscat, nu avem apă. Punem aparat de țânțari, dăm cu spray, avem sită la geamuri, dar tot intră. Asta este părerea noastră, fiindcă până acum nu am avut astfel de probleme“, a declarat Maria Dolea, proprietar în blocul 3 de pe Calea Unirii.
Invadate de țânțari sunt atât apartamentele de la parter, cât și cele de la etajele superioare. „E plin în bloc de țânțari, deși noi locuim la etajele superioare. În fiecare noapte ne deranjează, într-o seară am omorât 14. Nu știu de unde vin, dar când deschidem ușa la balcon e nenorocire. Nu s-a pomenit să avem iarna țânțari! Dăm cu spray, nu putem trăi altfel. Noi bănuim că de la bălțile din curtea muzeului“, a spus Nicolae Dănilă, proprietar în blocul 3, Calea Unirii.
Ceea ce susțin proprietarii din blocurile 2-3 de pe Calea Unirii nu este nici confirmat, nici infirmat de reprezentanții Salubrității. Aceștia spun că soluția este ca asociația de proprietari să facă dezinsecție în bloc. „Asociația trebuie să solicite dezinsecția blocurilor, care se face cu orice firmă, contra cost“, au precizat telefonic reprezentanții SC Salubritate Craiova SRL.
În schimb, reprezentantul Consiliului Județean Dolj, beneficiarul lucrărilor de la Centrul „Brâncuși“, recunoaște că întârzierea lucrărilor din curtea muzeului este posibil să fi adus unele neplăceri locatarilor din blocurile învecinate, mai ales cele efectuate la canalul de termoficare și la magistrala de apă. „Aceasta este o realitate. Stăm cu o groapă care să adune aici țânțarii Craiovei. Lucrările la șantierul din curtea muzeului au fost întârziate din cauza unor conducte de care nu aveam cunoștință și care au fost descoperite când am demarat lucrările. S-a făcut deviere de rețele, ceea ce a însemnat lucrări suplimentare. Ne cerem scuze față de locatari pentru aceste neplăceri. Sperăm ca situația să se remedieze imediat ce vor fi reluate lucrările la acest proiect“, a spus Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS