Pe unele artere din Craiova se lucrează și în aceste zile, dar pe multe dintre ele autoritățile locale spun că vor interveni pentru reabilitare sau reparații după Paște. Rămâne însă de văzut cât va mai dura până când craiovenii vor scăpa de gropile de pe străzi.
Tot mai multe străzi din Craiova sunt deteriorate și au nevoie de reparații. Unele sunt atât de distruse încât se impune o reabilitare totală, altele ar mai putea rezista cu mici reparații, doar că ele ar trebui făcute cât mai repede cu putință. Primăria Craiova a făcut un inventar al străzilor cu probleme din oraș, iar majoritatea se refereau la: carosabil deteriorat, gropi sau porțiuni în care s-a lăsat asfaltul. Potrivit autorităților, în aceste zone se va interveni, fie pentru reparații locale, fie pentru reabilitare, însă de miercurea viitoare, după Paște. Lista arterelor către care și-a îndreptat atenția primăria cuprinde străzile Constantin Lecca (carosabil deteriorat în dreptul nr. 86), Ulmului (de ridicat molozul după asfaltare, la nr. 44), Eustațiu Stoenescu (carosabil deteriorat, gropi foarte multe), Rovine (carosabil deteriorat), Dionisie Eclesiarhul (carosabil deteriorat), Desnățui (gropi în carosabil), Brestei (groapă în carosabil în dreptul nr. 116), Brestei, intersecția cu Râului (carosabil deteriorat), Barbu Lăzăreanu (carosabil și trotuare deteriorate – de refăcut toată strada), bulevardul Dacia (carosabil deteriorat, lăsătură în dreptul blocului 134 A1), Brestei (groapă în carosabil în dreptul nr. 187).
Unde s-a asfaltat și unde se mai lucrează
Despre problemele de pe strada Brestei și despre multe alte străzi care pun la încercare nervii șoferilor a relatat și Gazeta de Sud în mai multe rânduri, pornind și de la sesizările primite de la cititori. Unele situații cu gropi și asfalt care s-a lăsat, sesizate de GdS, au fost și remediate de autorități, cum a fost cazul străzii Arieș (în dreptul Casei Studenților). La altele încă se lucrează. Reprezentanții primăriei au anunțat marți că pe străzile Elena Farago și I.G. Duca, unde carosabilul este deteriorat, „au început lucrările, iar până joi (astăzi – n.r.) se speră ca acestea să fie finalizate, dacă vremea va permite“. La fel stau lucrurile, potrivit acestora, și pe strada Soarelui, intersecție cu Mitropolit Nifon Criveanu, unde este o groapă în mijlocul străzii și unde „o echipă lucrează pentru remedierea problemei“. Primăria a dat și exemple de străzi unde s-a intervenit în aceste zile, iar lucrările au fost finalizate: Brestei, în fața Tribunalului (carosabil deteriorat), Nicolae Julea (groapă în carosabil), Petre Ispirescu, în fața Căminului nr. 6 (lăsătură foarte mare în carosabil). Totodată, strada Elena Teodorini a fost reabilitată total (asfalt, borduri, trotuare), în prezent lucrându-se pe strada Împăratul Traian, unde, de asemenea, se va face o reabilitare totală. Tot de marți, potrivit reprezentanților primăriei, s-a început lucrul și pe Calea București, pentru remedierea deficiențelor constatate de Gazeta de Sud și relatate în articolul „Pavele dispărute şi asfalt fisurat pe Calea Bucureşti“, apărut în ediția din 12 aprilie. „Aici vom reface pavajul dintre liniile de tramvai și vom repara asfaltul“, au precizat reprezentanții Primăriei Craiova.
Cartierul 1 Mai, asfaltat după Paște
În realitate, străzile cu probleme din Craiova sunt mult mai multe decât cele depistate de primărie. Un prim exemplu ar fi cartierul 1 Mai, unde artere precum Dr. Ștefan Berceanu, Dr. Victor Gomoiu (de la intersecția cu strada Dr. Ion Cantacuzino, până la cea cu strada Popoveni), Dr. Nicolae Păulescu, Dr. Ion Augustin și Dr. Constantin Angelescu sunt pline de gropi, unele transformate deja în adevărate cratere. În această zonă s-a început asfaltarea în urmă cu o lună, dar s-a reabilitat doar o jumătate din strada Victor Gomoiu și strada Constantin Severeanu, după care echipele de muncitori au dispărut.
„Străzile din cartierul 1 Mai nu au fost abandonate, aici se vor relua lucrările după Paște. A trebuit finalizate rapid lucrările din alte zone, de aceea s-a oprit lucrul, dar de miercurea viitoare echipele de muncitori se vor întoarce în 1 Mai și vor continua asfaltarea, sectorul cuprins între strada Dr. Dimitrie Gerota și strada Popoveni, delimitat de străzile Râului și Nicolae Ionescu Sisești“, au anunțat autoritățile locale.
Și craiovenii care locuiesc pe strada Coșuna vor avea parte, în cele din urmă, de asfalt. Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a consiliului local se află și o hotărâre referitoare la aprobarea Expertizei tehnice şi a Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii pentru obiectivul de investiţie „Reabilitare str. Coşuna şi DE 523“. În hotărâre se vorbește despre reabilitarea străzii și a trotuarelor, într-un interval de patru luni. Strada Coșuna este cea de acces auto către Water Park, complexul de agrement acvatic care se construiește în Parcul „Tineretului“ și care ar trebui să fie dat în folosință luna viitoare.